İmam hatip lisesinden mezun olan dışarıdan üniversite okuyabilir mi?

CyberNexus

Hectopat
İyi akşamlar. Arkadaşlar bizim 40 yaşında bir tanıdığımız var erkek. Zamanında imam hatip lisesinden mezun olmuş. Şu anda üniversiteyi okuyabilir mi? Ya da KPSS sınavına girmeyi düşünüyor ve herhangi bir memur işinde çalışmak istiyor. Ne yapabilir?

Liseden mezun olduysa KPSS'ye hazırlanıp memur olabilir ya da üniversite okuyabilir. İmam-hatiple alakası ne anlayamadım.
İmamhatip şöyle KPSS evet girebiliyor ama Üniversiteye girerse sadece dini bir meslek yapabiliyormuş kendisi öyle diyor. İmamlık felan.

Liseden mezun olduysa KPSS'ye hazırlanıp memur olabilir ya da üniversite okuyabilir. İmam-hatiple alakası ne anlayamadım.
Yani demek istediğim Üniversite’yi de okuyabilir ama sadece meslek olarak imam olabiliyormuş. Ama KPSS’ye de girebilir.

Teşekkürler.

Hiçbir yerde öyle bir bilgi yok açıkçası. Eskiden varmış fakat sonradan kaldırılmış olarak görünüyor çoğu yerde. YKS'ye girip bence rahatlıkla üniversitede istediği bölümü seçebilir. Yine de ek bilgi almakta fayda var.

Çok vakıf değilim ama eskiden katsayı ile alakalı problemler bulunmaktaydı. Genellikle imam-hatip mezunları kendi alanları ile alakalı bölümleri tercih ediyorlardı (ilahiyat). Şu an böyle bir durum yok. Yani tanıdığınız kişi üniversite sınavına girip okuduğu liseden bağımsız bir şekilde istediği bölümü yazabilir.
Memuriyet konusu zaten KPSS ile ilgili. KPSS girişi için üniversite bitirme şartı bile yok.

Ama kendisi de 40 yaşında. Ya yok ya kpssye girse yetermiş. O kadar uğraşacağını sanmıyorum, gerek yok bu saatten sonra.

Ama kendisi de 40 yaşında. Ya yok ya kpssye girse yetermiş. O kadar uğraşacağını sanmıyorum, gerek yok bu saatten sonra.
Lise mezunlarının girdiği ortaöğretim KPSS'ye girebilir yalnızca o da 2 yılda bir yapılıyor. Bu sene yapıldı sıradaki 2024'te.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…