öncelikle selamünaleyküm.
Yakında lise tercih dönemi başlayacak; ancak ne yazık ki hâlâ hangi liseye gideceğim konusunda net bir karar veremedim. LGS sınavı benim için çok da iyi geçmedi. Sınavdan sonra bir umutla okul başarı puanımı (OBP) hesapladım, fakat o da yalnızca 63 çıktı.
Yaşadığım bölgede OBP ile öğrenci alan birkaç Anadolu lisesi var; ancak en düşük puanlı Anadolu Lisesi'nin taban puanı 80, bu nedenle o liseye girme ihtimalim oldukça düşük görünüyor.
Durum böyle olunca, birden rehberlik hocamızın da geçmişte imam hatip lisesi mezunu olduğunu hatırladım. Bu da beni imam hatip lisesine yönelme konusunda daha çok düşündürmeye başladı. Çünkü o okulun taban puanı sadece 39 ve bu da benim puanımla rahatça yerleşebileceğim bir seviye.
Yine de kafamda hâlâ bazı soru işaretleri var. İnsanlar imam hatip lisesi hakkında genellikle ikiye ayrılmış durumda: Kimi memnun kalmışken, kimileri de kesinlikle tavsiye etmiyor. Özellikle sosyal çevre, akademik kadro ve üniversiteye hazırlık gibi konularda ciddi anlamda kararsızım. Bu yüzden olumsuz yönlerini tam olarak bilmiyor ve araştırmaya çalışıyorum.
Öte yandan, meslek lisesi de alternatif bir seçenek olarak aklımda duruyor. Bu okullarda hem bir meslek edinme fırsatı var hem de bazı bölümlerden mezun olduktan sonra doğrudan iş imkânı sağlanabiliyor. Ancak uzun vadede üniversiteye hazırlanmak istiyorsam, meslek lisesi beni bu konuda zorlayabilir diye düşünüyorum.
Açıkçası bu iki yol arasında sıkışmış durumdayım. Hangi yolun benim için daha doğru, daha hayırlı ve gelecek açısından daha sağlam olacağına bir türlü karar veremiyorum.
Bu yüzden fikirlerinize, tavsiyelerinize ve yönlendirmelerinize gerçekten çok ihtiyacım var.