@Rexie, verimli bir tartışma olacaksa uzatmaya razıyım. Ancak ülkede onlarca imam hatip varken hâlâ yeni imam hatip açmaya çalışmalarını saçma buluyorum ben. Kaldı ki algılarımla da hareket etmiyorum ayrıca.
Seviyeli tartışma olduğu sürece kabulüm. Onun dışında liselerin artık adam akıllı niteliği kalmadı. Kaldı ki üniversitelerin bile kalmamışken ben bu durumu normal karşılıyorum.burada tartışmanın
"Mıştır." Kesin değil bakın. "Mıştır." Artık neye göre öyleyse."O çocuklara imam hatip zorla dayatılmıştır,"
Hocam sürekli din dersi verilmiyor. Proje okulunda eşit ağırlık, sayısal oluyor yine. Hatta okuduğum okulun müfredatı fen lisesi ile aynı. Din dersi yeterli verilmiyor zaten. 5 saat Kur'an dersimiz var. 1 saat temel dini bilgiler dersi var. Olmaz böyle.@One Face, ben ihtimal veriyorum zaten. Kesin konuşmuyorum, onun dışında sürekli din dersiyle bir yere varılmaz.
Kim kaçıyor? Ben bizzat kendi isteğimle gittim. Hala okuyorum.@GNU or NOT, millet imam hatipten kaçıyor zaten. Sen ne diyorsun?
İmam-Hatip okumadan bunu bilemezsiniz.@One Face, imam hatipten bin kat daha iyidir.
Öğretmenlerin niteliksiz olduğunu nereden çıkardınız? Bizim sayısal öğretmenlerimizin tamamı Fen lisesinden veya dershane'den geliyor(Görevlendirme değil, kadrolu.).@Rexie, tabii ki.
Artıları:
Eksileri:
- İkinci bir dil öğrenme fırsatı sunuluyor, tek artısı bu.
- Aşırı fazla din dersi, bu da çocuğu bir yere getirmeyecek.
- Orada da öğretmenler niteliksiz.
- İmam hatipten çıkan öğrencileri de görüyoruz, dememe gerek yok.
- Aşırı fazla ders saati.
- Oranın eğitimi de yetersiz.
Hocam siz nerede okumuştunuz?İmam hatipler tamamen israf yuvası. Memlekette ne kadar niteliksiz varsa hepsini barındırıyor. Buna ek olarak çocukların beyinleri iğrenç ideolojilerle yıkanıyor.
Meslek lisesinde en kötü ihtimalle meslek öğrenip liseden mezun olduktan sonra kendi dükkanını açarsın veya dükkan açma belgeni kiralatırsın. Veya benim gibi bilgilerinin üstüne koyarak Elektrik Mühendisliğini kazanırsın. Alanında bir mühendislik kazanırsan da zorlanmazsın.