İmamhatipten başka bir okula geçilmeli mi?

mertrocky

Decapat
Daha fazla  
İmam hatipte okuyorum. Ailem okulunu değiştir diyor. Kuzenim aynı okulda okuyup üniversite kazanamamış. Tek bunun yüzünden değiştir diyorlar. Peki ben ne yapmalıyım? Değiştireyim mi okulumu, yoksa devam mı edeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene ilk 10binden 4000 imam hatipli çıktı. Bu biraz sana bağlı ama bazı pilot imam hatipler dışında eğitimin kötü olduğu doğru.

Üniversite kazanmamakla okulun alakası var ama kuzenin emek vermemiş ki kazanamamış. Bence değiş.

Son düzenleme:
İmam hatip liselerinde sınava hazırlanırken bir yandan sınavda karşınıza çıkmayacak derslere girer ve o derslerde ayrıca yüksek not getirmek ve sınavlarına girmek zorunda kalırsınız. (OBP puanınızın düşmemesini istiyorsanız.) Size önerim Anadolu lisesine geçmeniz olur, YKS sınavı ve üniversite hayatı için gereksiz, hiç bir işine yaramayacak, fayda sağlamayacak derslerle uğraşmak zorunda kalmazsın.

Başka liseye geçin hocam. İmam Hatip'in dersleri OBP'nizi düşürür başınızı ağrıtır. Ayrıca eğitim kalitesi kötü.

Önemli olanın okul değil, öğretmen kalitesi olduğunu düşünüyorum. Ben de imam hatip okuyorum, LGS de bu yıl 5 kişi %1'lik dilime girdi. Lise kısmında da benzer başarılar var. Ayrıca imam hatipteki ek dersler tam tersi OBP yükseltebilir, din derslerinin sınavları genelde kolay oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…