İmamoğlu sizce kazanır mı?

@Durmazzali47 çok uzun bir şey yazmışsın. Hepsine cevap veremiyeceğim ama haklı olduğun yerlerde var.
Bu dinsizleşme olacağını özgür özel döneminde söyleyeni görmedim söylenenlerde Kemal kılıçlaroğlunun eski açıklamalarına dayanıyor.
Arkadadaşın red edip etmemesi kimsenin umurunda değil zaten. Hazır cevap vermesine ithafen söyledim. Savunduğu partinin ne yapıp yapmadığını bile bilmiyor ama bunu yine de savunuyor ironik.
Bu çözüm sürecini savunduğum bir kelime yazdığımı göremiyorum hiçbir mesajımda?
Kürt kökenli bir insanım bunu bilmediğin için seni bununla yargılamayacağım. Ki zaten dediklerinizde haksızsın kim Kürt'leri görmezden geliyor. Ülkedeki Kürt sayısıda 10%dan çok daha fazladır

Herkes yönetebiliyorsa neden şu anda "imamoğlu sizce kazanırmı" adlı konuda tartışıyoruz.
102 senelik cumhuriyetin 22 senesini yöneten bir adam.Yarın ne olur bilemezsiniz. Çok imkanı olmasa da o kişininde yeri doldurulur.

Kürt kökenli bir insanım bunu bilmediğin için seni bununla yargılamayacağım. Ki zaten dediklerinizde haksızsın kim Kürt'leri görmezden geliyor. Ülkedeki Kürt sayısıda 10%dan çok daha fazladır
Sayı hesabı yapmadım, ben o partiye verilen oy oranını beyan ettim. Bir partiye oy veriyorsan, bir sorununu mecliste dile getirmek için veriyorsundur. Bütün siyaseti Kürt Siyasi Hareketi üzerine kurulu olan partiler bu ülkede her seçim milyonlarca oy alıyorlarsa, evet sorun vardır. Ama çözüm şekli asla Kürt-Türk fark etmeksizin köylerde yağmalar yapan, bebekleri öldüren insanlarla müzakere yapılarak olmamalıdır. Bu sorun demokratik olarak çözülebilir, tabi bu iktidar ile değil. Çünkü şu an demokratik bir atmosfer olduğunu hiç düşünmüyorum. Kürtler eğer görmezden gelinmese, kırgınlıkları daha da artmazdı. Kim görmezden geliyor? Gene milyonlarca Türk. Bunun içinde olmayanlar üstüne alınmasınlar. Ama hâlâ daha Doğu'da bir Kürt amcamıza "Ne istiyorsunuz amca" dediğinizde "Biz sadece eşit yurttaşlık istiyoruz yavrum" diyorsa evet sorun vardır ve görmezden geliniyordur. He burada "Eşit davranmıyor muyuz kardeşim?" denebilir. İşte bunu demokratik bir biçimde tartışmak lazım. Bu milyonlarca insan neden her seçim o partiye oy vererek, gösteriler yaparak bir şeyler anlatmaya çalışıyor? Bunu samimi bir şekilde anlama gayreti gösterilmeli. Bu sorun "Gelsin mecliste konuşsun" mantığıyla çözülmez, bu sorunu daha da büyütür. Bu terör düşmanı olan herkesi üzer. Umarım anlatabiliyorumdur.

Herkes yönetebiliyorsa neden şu anda "imamoğlu sizce kazanırmı" adlı konuda tartışıyoruz.
Çünkü demokratik bir karar verilecek.
Sene 1977 olsa ve "Ecevit başbakan olur mu?" diye bir tartışma olsa bu Chp ya da Demirelin başkanı olduğu Adalet Partisi kazanınca ülke yok olur anlamına gelmiyor. (Nitekim sürpriz bir sandık sonucu olarak Ecevit 77'de seçimi kazandı, herkes kazanır mı, çok zor diyordu. Ha bu arada meclis çoğunluğunu elde edemedikleri için o hükûmet de 2 ay falan ayakta kaldı sonra gene Demirel geldi demokrasi işte.)
Olay burada, "En azından 23 senedir bu var abi, buna basalım garanti olsun" sözünün saçmalığıdır. Sanki diğer herkes ülkeyi bir an önce yok edecekmiş gibi bir psikoloji olmamalı. Bunu daha önce söyleyen siyasiler oldu, e gittiler ne oldu? Hiç de bir şey olmadı. Onun için artık klişeleşmiş olan Akp tercihinden vazgeçerseniz bir gün, korkmayın. Büyük bir felâket olmayacak. Demokrasiye güvenin, demokrasiyi daima savunun. Benim naçizane söylemek istediğim budur.

İyi akşamlar.

Garantici davranmanın saçma olduğunu düşünmüyorum. Benim anlatmaya çalıştığım imamoğluna neden oy verelim? Bu soruyu 10 kişiye sorsak yarısı hükümet değiştirmek için der. Ancak ben bunu mantıklı bir sebep olarak bulmuyorum. Erdoğan kusursuz bir Cumhurbaşkanı olmasa da çok kötü bir başkanda değil. İmamoğlununda yetersiz olduğunu düşünüyorum. İnsanları mutlu etmek zordur genelde hep kötüye dikkat çekmek isterler fakat birininde çıkıp "imamoğlu ne güzel ... yapmış" "şunu iyi ki yapmış" "bunu iyi yapmış" dediğini görmedim.

Ayrıca tsk tasfiyelerine ve içindeki kişiliklere göz atmanızı öneririm. Hükümet değişince askeri müdahele yapılmayacağı ne malum?

Var olanın risksiz ve değişen dünyaya "olabildiğince" adapte olabildiğini düşünüyorum.

İyi akşamlar.

fakat birininde çıkıp "imamoğlu ne güzel ... yapmış" "şunu iyi ki yapmış" "bunu iyi yapmış" dediğini görmedim.
Önceki sayfadaki uzun mesajımda bazılarına değindim. Yani merhaba, bakın beni gördünüz. Chp İstanbul'da 23 belediye aldı ama Büyükşehir'de İmamoğlu'na 29 İlçe daha fazla oy verdi. Yani İmamoğlu'nun başarısı Chp'den bile yüksek halka göre. İlçede akp'ye verip ilde İmamoğlu'na veren pek çok insan var ve iyi yönettiği için yapıyorlar. Erdoğan'da İBB'yi 4 sene yönetmişti ve Aman Allah'ım iyi olmasa da o da iyi yönetmişti. Kendinden önce gelen projeleri iyi devam ettirdi ve bazı yeni projeler de ekledi. İmamoğlu da benzer bir yönetim sergiliyor. "İmamoğlu'da şunu ne yaptı beee" demek için Başbakan/Cumhurbaşkanı olması gerekiyor.

Erdoğan iyi mi yönetiyor? Mutluluk endeksinde geriliyor, alım gücünde geriliyor, özgürlükelrde geriliyor, hukuk ve hukuka güvende geriliyor, toplumsal kutuplaşmda artış yaşanıyor, Eğitim endeksinde geriliyor, orta sınıf yok oluyor, yöneticiler utanç duyması gereken şeylerden utanç duymuyor, insanlar vergilerinin nereye gittiğini şeffaf olarak öğrenemiyorsa, bir gün "Nas var nas, Allah demiş sana bana noluyo" deyip faiz aşağılara çekiliyorsa ve sonra bunun saçma olduğunu zorla kabul edip dünyada em yüksek faiz oranj olan ülke olacak kadar öngörülmez bir politika ile ülke yönetiliyorsa...

Ne diyeceğiz abi? "Kusursuz değil ama iyi" diyebilir miyim? Allahı aşkına meydanlarda 15-25 yaş arası insanlara sorsana kaçı imkanı olsa bu ülkeden gitmek istiyor? Olay budur işte. Bir hükûmetin kötü yönettiğini anlamanın yolu budur. Ne olunca kötü olacaktı? Her gelen bir şey yapıyor zaten abi. Ülkenin ağzına iyice edene kadar kötü demeyelim mi? 23 senede de bir şeyleri bi zahmet yapcaklar, bi zahmet.

"Neden İmamoğlu'na oy verelim?" Ülkenin daha demokratikleşmesi için. Tek adama dayalı rejim başta kim olursa olsun kötüdür. Hele baştaki yaşlılığı ile dinanizmini yitirdiyse daha kötüdür. Ülkeyi tek başına Erdoğan yönetmese de yönetmeye çalışıyor çünkü getirdiği başkanlık sistemi ondan bunu bekliyor. E böyle bir sistemde kimi nasıl denetleyeceksin? Hele 23 senedir yozlaşmış kadroları nasıl durdurabilirsin? Durdurmazsın. Onun için bu başkanlık sistemi gitmeli ve parlementer sisteme geçilmelidir. Ak Parti en iyi yıllarını parlementer sistem varken yaşıyordu zaten. Başkanlık sisteminden beri işler çok daha kötüye gidiyor.

"E İmamoğlu?" Abi İmamoğlu bir süper kahraman ya da kurtarıcı değil. Kötü de yönetebilir belki. Ama buradaki olay ülkenin çok güçlü bir şekilde bir değişime muhtaç olmasıdır. Chp ne yapıyor belediyelere kan kusturmuyor ya. Son 5 yıldır kötü yönettiği çok açık olan bir iktidarı niçin başta tutalım? Babamız mı bu hükûmet de 23 sene hatrı var, kalıversin nolcak diyelim? Kişi seçmeyin, kadro ve gelecek seçin. Bu ülkenin demokrasisi komada ve eğer akp bir kez daha kaznırsa muhalefet yok olabilir. Yani ülke tek partili bir ülke olmaya doğru gidebilir, bakın bu çok tehlikeli. Chp gelir, halk beğenmez 5 sene sonra gönderir zaten sağcılar çoğunlukta bu ülekde. Ama yıllardır başta olan Akp'yi bunu da kazanırsa göndermek çok zor ve artık o raddeden sonra bundan çok daha kôtü yönetselerde millet çaresiz kalabilir. Ben böyle düşünüyorum.

Son düzenleme:
İmamoğlunun bu seçimi kazanmasını pek mümkün görmüyorum. Özellikle bölgemizin şu anki karışık vaziyetinde Erdoğan çok daha yüksek oylarla seçilecektir muhtemelen. Erdoğan aday olmazsa, Erdoğanın kendi yerine koyduğu kişi için gene aynı şeyleri söylerdim.

Muhalefetin şunu anlaması lazım bence. AKP'lilerin çoğu ekonomi ne kadar kötü olursa olsun, ülkeye ne kadar mülteci gelirse gelsin "başka seçenekleri olmadığı için" Erdoğan'a veriyorlar. Çünkü onlar ülkenin nasıl yönetildiğine değil; dinin kullanımına, Erdoğan'ın sözde raconlarına, mitinglerine, konuşmalarına bakıyorlar. Çevremdeki çoğu AKP'li de CHP'yi ve ona oy verenleri dinsiz gibi görüyor. CHP gelirse dini kısıtlayan yasaların çıkacağını vs. düşünüyorlar.

Tayyip 2 ama yine de ona vereceğim maalesef. Bu ülke de sorun şu herkes takım tutar gibi partiyi sürdürüyor. İki kişiden birini seçiyoruz hep, bize zorla dikte ediyorlar. Üçüncü alternatif hiç bir zaman yok. Olsa da "tüü kaka" diyerek reddediyorlar.

1-2 hafta içinde Ekrem'in diplomasını iptal edip belediye başkanlığından atabilirler.

@SiyahiBeyfendi Yani bilmiyorum bazı akrabalarım böyle düşünüyor. Senin görüşün ne?

Erdoğan iyi, inşallah İmamoğlu seçilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…