fakat birininde çıkıp "imamoğlu ne güzel ... yapmış" "şunu iyi ki yapmış" "bunu iyi yapmış" dediğini görmedim.
Önceki sayfadaki uzun mesajımda bazılarına değindim. Yani merhaba, bakın beni gördünüz. Chp İstanbul'da 23 belediye aldı ama Büyükşehir'de İmamoğlu'na 29 İlçe daha fazla oy verdi. Yani İmamoğlu'nun başarısı Chp'den bile yüksek halka göre. İlçede akp'ye verip ilde İmamoğlu'na veren pek çok insan var ve iyi yönettiği için yapıyorlar. Erdoğan'da İBB'yi 4 sene yönetmişti ve Aman Allah'ım iyi olmasa da o da iyi yönetmişti. Kendinden önce gelen projeleri iyi devam ettirdi ve bazı yeni projeler de ekledi. İmamoğlu da benzer bir yönetim sergiliyor. "İmamoğlu'da şunu ne yaptı beee" demek için Başbakan/Cumhurbaşkanı olması gerekiyor.
Erdoğan iyi mi yönetiyor? Mutluluk endeksinde geriliyor, alım gücünde geriliyor, özgürlükelrde geriliyor, hukuk ve hukuka güvende geriliyor, toplumsal kutuplaşmda artış yaşanıyor, Eğitim endeksinde geriliyor, orta sınıf yok oluyor, yöneticiler utanç duyması gereken şeylerden utanç duymuyor, insanlar vergilerinin nereye gittiğini şeffaf olarak öğrenemiyorsa, bir gün "Nas var nas, Allah demiş sana bana noluyo" deyip faiz aşağılara çekiliyorsa ve sonra bunun saçma olduğunu zorla kabul edip dünyada em yüksek faiz oranj olan ülke olacak kadar öngörülmez bir politika ile ülke yönetiliyorsa...
Ne diyeceğiz abi? "Kusursuz değil ama iyi" diyebilir miyim? Allahı aşkına meydanlarda 15-25 yaş arası insanlara sorsana kaçı imkanı olsa bu ülkeden gitmek istiyor? Olay budur işte. Bir hükûmetin kötü yönettiğini anlamanın yolu budur. Ne olunca kötü olacaktı? Her gelen bir şey yapıyor zaten abi. Ülkenin ağzına iyice edene kadar kötü demeyelim mi? 23 senede de bir şeyleri bi zahmet yapcaklar, bi zahmet.
"Neden İmamoğlu'na oy verelim?" Ülkenin daha demokratikleşmesi için. Tek adama dayalı rejim başta kim olursa olsun kötüdür. Hele baştaki yaşlılığı ile dinanizmini yitirdiyse daha kötüdür. Ülkeyi tek başına Erdoğan yönetmese de yönetmeye çalışıyor çünkü getirdiği başkanlık sistemi ondan bunu bekliyor. E böyle bir sistemde kimi nasıl denetleyeceksin? Hele 23 senedir yozlaşmış kadroları nasıl durdurabilirsin? Durdurmazsın. Onun için bu başkanlık sistemi gitmeli ve parlementer sisteme geçilmelidir. Ak Parti en iyi yıllarını parlementer sistem varken yaşıyordu zaten. Başkanlık sisteminden beri işler çok daha kötüye gidiyor.
"E İmamoğlu?" Abi İmamoğlu bir süper kahraman ya da kurtarıcı değil. Kötü de yönetebilir belki. Ama buradaki olay ülkenin çok güçlü bir şekilde bir değişime muhtaç olmasıdır. Chp ne yapıyor belediyelere kan kusturmuyor ya. Son 5 yıldır kötü yönettiği çok açık olan bir iktidarı niçin başta tutalım? Babamız mı bu hükûmet de 23 sene hatrı var, kalıversin nolcak diyelim? Kişi seçmeyin, kadro ve gelecek seçin. Bu ülkenin demokrasisi komada ve eğer akp bir kez daha kaznırsa muhalefet yok olabilir. Yani ülke tek partili bir ülke olmaya doğru gidebilir, bakın bu çok tehlikeli. Chp gelir, halk beğenmez 5 sene sonra gönderir zaten sağcılar çoğunlukta bu ülekde. Ama yıllardır başta olan Akp'yi bunu da kazanırsa göndermek çok zor ve artık o raddeden sonra bundan çok daha kôtü yönetselerde millet çaresiz kalabilir. Ben böyle düşünüyorum.