Bizi ikna eden birşey demissinTartışma konusu sanıp atlamamanızı rica edeceğim çünkü gayet ciddi bir konuşma istiyorum. Madem ki kitaplara göre bu dünyada araştırmak ve doğru dini bulmakla görevliyim, halihazırda inanan bazı kişilerin bana yardımcı olmasını istiyorum. Hem, kim cehennemde yanmak ister değil mi?
Sıfırdan başlayalım, gelen her yoruma açığım. Belki bir aydınlanmaya sebep olur.
Ben inançlı veya inançsızım demem zaten aslaDinsiz ya da inançsız olanların çoğu kendini elit sandığı için oluyorsa, inançlı kişilerin çoğu ''cehennem''e gitmemek için, inançlı oluyor. Çıkar meselesi, işimi garantiye alayım gibi.
@painkiller Bunu size söylemedim, genel olarak konuşuyorum.
Dediğin doğru katılıyorum ama yanlış bir algı var ortada, sanki dünya harika bir yer, milyonlarca inanç var, bir tek İslam bu dünyanın düzenini bozuyormuş yada müslüman olan kimseler öcü bağnaz geri kafalı düşüncesiz asan kesen kelle vuran insan müsvettesi olduğu için müslümanlar sorunluymuş gibi görülüyor. İslam veya başka bir dini inanca ait topraklarda doğmuş olabilir insan ama dünyada en çok islamafobi prim yapıyor nedense. Her müslümanım diyene bakıp tek bir profil olarak görmemek lazım. İşid de müslüman olduğunu iddia ediyor. İslamdan daha çok mistizimle ilgilenen insanlarda ben müslümanım diyor.Yok ben baskılamak veya zorlanmak manasında demedim onu. İnsanlar doğduklarında büyüdüklerinde etrafına göre şekilleniyor. Yani müslüman bir ailede veya hristiyan bir ailede doğan büyüyen herkes bu dinlere mensup devam ediyorlar hayatlarına. Çok nadir örnekleri vardır mesela kardeşin gibi deizm veya başka bir inanca karar vermiş kişiler.
Araştırma ihtiyacı duymuyorlar manasında dedim. Yoksa niye müslümanlar, hristiyanlar veya deistler diye sormak zaten kimsenin haddine de değil mantıklı da değil.
Cehennem veya Cennet olmasaydı kimse inanmazdı inansa bile araştırmazdı. Ben elverdikçe Cuma namazlarına vb. gidiyorum Kur-an okumayı biliyorum ama kimseyi kandırmayalım Cennet Cehennem olmasaydı gerçekten kimse bunları yapmazdı.Dinsiz ya da inançsız olanların çoğu kendini elit sandığı için oluyorsa, inançlı kişilerin çoğu ''cehennem''e gitmemek için, inançlı oluyor. Çıkar meselesi, işimi garantiye alayım gibi.
@painkiller Bunu size söylemedim, genel olarak konuşuyorum.
Bu zaten islamafobi yani. Mantıklı değil. Sanki tanrı tarafından sırf şiddet amaçlı gönderilmiş bir din gibi gösterilmeye çalışıyorlar. Bunun arkasında da çoğunlukla ırkçı gruplar var zaten. Ben çok uzun zamanlar çeşitli ülkelerde bulundum, yaşadım ve eğitim aldım. Ne yazık ki bu var.bir tek İslam bu dünyanın düzenini bozuyormuş
İşte ne yazık ki dünya geneli öyle görüyor. Müslüman dediğin kişi sarıklı, sakallı ve cüppeli olmak zorundaymış gibi. Türkleri bile hala deveye biniyor zanneden bir zihniyetten ötesi beklemenez zaten.Her müslümanım diyene bakıp tek bir profil olarak görmemek lazım.
Teknoloji sayesinde artık saklayamıyorsun zaten bazı şeyleri. Yani en sıkışan bile açıp Google amcaya sorsa milyonlarca bilgiye erişebiliyor. Yani hurafe veya saçmalıkların önü teknoloji sayesinde kesilebiliyor.@painkiller Bence hep öyleydi, teknoloji ile sadece daha çok görmüş oluyoruz bazı olayları.