İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizi ikna eden birşey demissin
Aslında etrafında olan çoğu şey sana dini islami anlatır
Etrafına bak! Hic bir düzensizlik veya bir tesadüf sonucu gerçekleşen birşey var mi?
Her çocuk bir fıtrat üzerine dogar.büyüyünce anne ve babadan dolayı din değişikliği oluşabilir.bunlar yeterli değilse bile kur-an-ı kerim mi aç ve bak.peygamber efendi mızın ve diger peygamberlerin mucizelerine ve olaylarını oku. hz.ibrahim (r.a)kissaını okumani tavsiye ederim . Bu da yetmediyse müslüman bir arkadaş edin ya da bir cami hocasina danış o sana doğruyu anlatacaktır.

Ben inançlı veya inançsızım demem zaten asla Tanrı, insanın içinde olandır sadece Sorgularım araştırırım sadece. Ama dediğin doğru. İnançsızlık elitlik, inançlılık cennet garantileme gibi olmaya başladı artık

Dediğin doğru katılıyorum ama yanlış bir algı var ortada, sanki dünya harika bir yer, milyonlarca inanç var, bir tek İslam bu dünyanın düzenini bozuyormuş yada müslüman olan kimseler öcü bağnaz geri kafalı düşüncesiz asan kesen kelle vuran insan müsvettesi olduğu için müslümanlar sorunluymuş gibi görülüyor. İslam veya başka bir dini inanca ait topraklarda doğmuş olabilir insan ama dünyada en çok islamafobi prim yapıyor nedense. Her müslümanım diyene bakıp tek bir profil olarak görmemek lazım. İşid de müslüman olduğunu iddia ediyor. İslamdan daha çok mistizimle ilgilenen insanlarda ben müslümanım diyor.

Herhangi bir dine inanmayınca cehennemde falan yanmıycaksın ki. Bunlar dinlerin popilerite kazanmak için söylediği yalanlar.

Cehennem veya Cennet olmasaydı kimse inanmazdı inansa bile araştırmazdı. Ben elverdikçe Cuma namazlarına vb. gidiyorum Kur-an okumayı biliyorum ama kimseyi kandırmayalım Cennet Cehennem olmasaydı gerçekten kimse bunları yapmazdı.

Soruyu soran arkadaş ortalıkta yok. Siz forumun değerli üyelerini birbirine düşürmek için uğraştı ve başarılı olduda. Özünde herkes müslümandır ama müslümanlığı özgürlüğü kısıtlanmış uydurma bir kurallar topluluğu zanneden, acizane mahlukatlar vardır ki; bunların acizlik derecesi, eşref-i mahlukat olan insandan daha yüksektir. Bunlar kendilerini rahatlatıp, dinen yükümlü oldukları sorumlulukları yerine getirmemek için; Allah'ın dinine(İslam'a) uydurma derler. Rahatlığıda şeytan verir. Şeytanın verdiği rahatlığa uyan kimseler; suçu şeytana atan kimseler, dini temelleri sağlam olmadığı için nefislerine yenik düşüp acizane varlıklara dönüşürler. Şeytan bu kişileri yanlışa çektikçe çeker. Sonunda pisliğe batmış olan bu varlıklardan; şeytan bile elini çekmiştir. Artık şeytanın hizmetkarı oldukları için şeytanın uğraşmasına gerek kalmamıştır. O kadar hayırsızlardır ki şeytan bir süre bunlardan elini çeker. Şüphesiz Allah onları izler. Kıyamet vakti gelmedem, küfredip yanlışa gitmek yerine; doğruya yönelmeniz dileğiyle.

bir tek İslam bu dünyanın düzenini bozuyormuş
Bu zaten islamafobi yani. Mantıklı değil. Sanki tanrı tarafından sırf şiddet amaçlı gönderilmiş bir din gibi gösterilmeye çalışıyorlar. Bunun arkasında da çoğunlukla ırkçı gruplar var zaten. Ben çok uzun zamanlar çeşitli ülkelerde bulundum, yaşadım ve eğitim aldım. Ne yazık ki bu var.
Her müslümanım diyene bakıp tek bir profil olarak görmemek lazım.
İşte ne yazık ki dünya geneli öyle görüyor. Müslüman dediğin kişi sarıklı, sakallı ve cüppeli olmak zorundaymış gibi. Türkleri bile hala deveye biniyor zanneden bir zihniyetten ötesi beklemenez zaten.

IŞİD zaten saçmalık tamamen. Müslümanız diyorlar bütün tarihi camii ve islami yapıları put diyerek yıkıyorlar. Onlarınki tamamen bir akıl tutulması zaten.

@painkiller Bence hep öyleydi, teknoloji ile sadece daha çok görmüş oluyoruz bazı olayları.
Teknoloji sayesinde artık saklayamıyorsun zaten bazı şeyleri. Yani en sıkışan bile açıp Google amcaya sorsa milyonlarca bilgiye erişebiliyor. Yani hurafe veya saçmalıkların önü teknoloji sayesinde kesilebiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…