Böyle bir yüce Yaratıcının kendisiyle çelişebileceğini mi düşünelim? Öyle bir şey imkansız Allah'ın sözü değişmez. Ne derse odur. Çünkü O'nun için zaman ve mekan diye bir şey yoktur. Yani şu an ile sonrası kavramı mevcut değil Allah için. O'nun için bugün böyleydi yarın böyle mantığı yürütülemez. Zaman kavramı yok. İnsan kendi mantığıyla yorumlamak istiyor ama işlemiyor işte. Çünkü insan hisleriyle bugün şöyleyken 10 gün sonra başka diyebiliyor. Ama Allah bu tür durumlardan münezzehtir.Allah kendi koyduğu kurala uymak zorunda mı? Sonsuz kudrette olan bir şeyin bunun dışında bir şey yapma şansı yok mu? Kesinlik mi var?
Sivrisinekteki mucizevi yetenekler - Technopat Sosyal Size yardımcı olur mu bilmem ama şuan müsait değilim fazla. Konu da ki yorumları okuyabilirsiniz. İslamı ve kendi nacizane bilgim kadar inancımı her zaman anlatabilirim size.Neden inanmam gerektiğini bir mantık çerçevesi içinde anlatmanızı istiyorum. Biliyorum bu şekilde söyleyince zor gibi gözüküyor fakat siz bir müslümansanız en azından sizi ikna eden en az bir adet bilgiye sahip olmanız gerekiyor.
Tarihle aramın hiç iyi olmaması sebebiyle daha önce bu gibi konularda araştırma yapmadım. Önerinizi dikkate alacağım.
Elbette inanmak istiyorum. Sonsuz ahiret hayatını önemsiyorum açıkçası.
Bu forumda bana yardım edecek birisi neden çıkmayacak olsun? Her inananın kendince bir inanma nedeni yok mu? Belki benim de aydınlanmama sebep olacak bir fikir edinirim.
Ben kanununu değiştirecek demedim. Kendi koyduğu kural dışında bir şey yapamaz mı dedim.Böyle bir yüce Yaratıcının kendisiyle çelişebileceğini mi düşünelim? Öyle bir şey imkansız Allah'ın sözü değişmez. Ne derse odur. Çünkü O'nun için zaman ve mekan diye bir şey yoktur. Yani şu an ile sonrası kavramı mevcut değil Allah için. O'nun için bugün böyleydi yarın böyle mantığı yürütülemez. Zaman kavramı yok. İnsan kendi mantığıyla yorumlamak istiyor ama işlemiyor işte. Çünkü insan hisleriyle bugün şöyleyken 10 gün sonra başka diyebiliyor. Ama Allah bu tür durumlardan münezzehtir.
"Daha önce gelip geçenler hakkında da Allah’ın kanunu böyledir. Allah’ın kanununda asla değişme bulamazsın." (Ahzab, 33/62)
"Allah’ın öteden beri işleyip duran kanunu (budur). Allah’ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın." (Fetih, 48/23)
Sadece merakımdan soruyorum; Allah'ın sözü değişmez diyorsunuz. İslam'dan önceki dinleri de Allah gönderdiyse onlar nasıl bozuldu? Onlar da Allah'ın sözü değil mi?Böyle bir yüce Yaratıcının kendisiyle çelişebileceğini mi düşünelim? Öyle bir şey imkansız Allah'ın sözü değişmez. Ne derse odur. Çünkü O'nun için zaman ve mekan diye bir şey yoktur. Yani şu an ile sonrası kavramı mevcut değil Allah için. O'nun için bugün böyleydi yarın böyle mantığı yürütülemez. Zaman kavramı yok. İnsan kendi mantığıyla yorumlamak istiyor ama işlemiyor işte. Çünkü insan hisleriyle bugün şöyleyken 10 gün sonra başka diyebiliyor. Ama Allah bu tür durumlardan münezzehtir.
"Daha önce gelip geçenler hakkında da Allah’ın kanunu böyledir. Allah’ın kanununda asla değişme bulamazsın." (Ahzab, 33/62)
"Allah’ın öteden beri işleyip duran kanunu (budur). Allah’ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın." (Fetih, 48/23)
Hocam dediklerinize katılıyorum ama inanmak için mantık aramayın işin içinden çıkamazsınız.(Hafızlık yaptım olarak söylüyorum)Dinler yüzyıllardır İnsanları yönetmet ve onları geliştirmeye engel olmak için vardır, ancak araştırmaktan zarar gelmez. Ben araştırdım o kadar ancak, Hiçbir sonuca ulaşamadım çünkü hem mantıksız hem de çelişkiliydi.
Ama bu şekilde inanmak biraz yanlış olmuyor mu? Yani mantığıma aklıma yüreğime oturmayan bir şeye sadece inanmak biraz bağnazlık olmuyor mu?Hocam dediklerinize katılıyorum ama inanmak için mantık aramayın işin içinden çıkamazsınız. (Hafızlık yaptım olarak söylüyorum)
Kur'an'ın kurallarından biri de sorgulamaktır. Sorgulamayıp peşinden gitmek daha tehlikeli.Hocam dediklerinize katılıyorum ama inanmak için mantık aramayın işin içinden çıkamazsınız.(Hafızlık yaptım olarak söylüyorum)
Peki sana güzel bir soru, Şimdi sen iş adamısın ve bir yatırım yapmak istiyorsun, Yatırım yapacağın yeri araştırıp(sorgulayıp) mı yoksa direkt yatırım mı yapmak istersin?Hocam dediklerinize katılıyorum ama inanmak için mantık aramayın işin içinden çıkamazsınız.(Hafızlık yaptım olarak söylüyorum)