İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Truman iki atom bombasıyla yüzbinlerce insanı bir anda öldürdü. Çok daha fazlasını nesiller boyunca öldürdü, sakat bıraktı, kendi öldükten sonra bile.

Kelime-i şahadet getirdiyse cennete gidecek; hurilerle, gulamlarla hoşça vakit geçirecek. Sonsuza dek.

Tek bir cümle için büyük bir af, büyük bir ödül.

Nasıl vardınız bu kanıya?

Bunu söylerken hangi kaynağa bakarak söylediniz bilmiyorum ancak, çok yanlış bir düşünce Atom bombası aniden öldürüyorsa nasıl kelime-i şahadet getirecekler?

Bunu söylerken hangi kaynağa bakarak söylediniz bilmiyorum ancak, çok yanlış bir düşünce Atom bombası aniden öldürüyorsa nasıl kelime-i şahadet getirecekler?

Yanlış ifade ettim sanırım. Truman'ın cennete gitmesinden bahsediyorum.

Cehennemde cezasını yatacak, akabinde kelime-i şahadet getirdiyse, önünde sonunda cennete gidecek.

Yanlış ifade ettim sanırım. Truman'ın cennete gitmesinden bahsediyorum.

Cehennemde cezasını yatacak, akabinde kelime-i şahadet getirdiyse, önünde sonunda cennete gidecek.
Böyle anlatsaydın keşke Tanrı öğretmen ise neden bize öğrenci olmak istiyor musun demedi? Madem ki irademiz var ben öğrenci olmayı istemiyorum.

Her müslüman sonunda cennete girecek. Kelime-i şahadet, cennet vizesidir.

Bkz.

Eğer doğuştan donanımlı bir şekilde gelseydik iradenin ne önemi olacaktı misal olarak? Kodlanmış robotlardan nasıl bir farkimiz olacakti? I zaman da secim hakkimiz yoktu diye sizlanacakti bunlari diyenler. Sen okula gidip de ben öğrenci olmak istemiyorum diyebiliyor musun?

Çok kasıyorsunuz. Insan akla ve hur iradeye sahip olduğu sürece istedi her şeye tapabilir, inanabilir. Bunları sorgulamak ve yargılamak da kimsenin haddine olmaz.

'' Her Müslüman '' neden oluyor? Örneğin Uzak Doğu ülkelerinde örneğin Güney Kore, Din ve Tanrı'ları farklı ancak onlar bunun doğru olduğunu düşünüyor. Peki o zaman Bütün Kore'liler cehennem'de mi kalacak?

İman dediğin gönül den çıkarsız olursa, iman olur. Yanmayayım da iman edeyim, yanmayayım da sevap edeyim dersen hiçbiri makbul olmaz. Bunun yanı sıra hangi dine inanırsanız inanın hepsinin ortak noktası iyi ve dürüst insanı temsil etmesidir. (tabi milyonlarca din var kastettiğimi anladığınızı düşünüyorum) Hatta hiçbir dine inanmamış olsanız bile iyi/etik bir insan olmanız en azından kendi özünüz için her şey den önemli olmalı ki sizi siz yapan değerin bir anlamı olsun. Yoksa Tesla gibi kendini bilime adamış, Sabahattin Ali gibi özgürlük için düşüncelerini belirttiğin den dolayı yıllarını harcamanın başka ne manası olabilir? Nazım'ın dediği gibi:"Mesela Kuzey Kutbunu keşfe giderken, mesela denerken damarlarında bir serumu ölmek ayıp olur mu?" Yani işin aslı evrensel olabilmek, dünya adına bir şey yapabilmektir ondan sonrasını zaten kendin okuyarak keşfedip kendi içinde tanrıyı bulmaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…