Bilmeyenler ve daha yurt dışına çıkmamış bananeciler doluşmuş. O halde durumu açıklıyalım:
kaydımı zamanında yaptırmazsam ne olur?
- Ücretini bugün yatırıp kaydınızı yaptınız yaptınız. Yapmadığınız taktirde 20.000TL en baştan ödeyeceksiniz.
6091 TL ödedim. Arada kalan farkı nasıl ödeyebilirim?
-Gib ve BTK arasında entegrasyon bu şekilde çalışmıyor. BTK gibe diyor ki arkadaş şu şu T.C. numaralı kişi 20.000 TL ödedimi. Ödedi kayda devam et; ödemedi o halde tamamını ödede gel diyor.
6091 TL ödedim paramın akibeti ne olacak? Nasıl iade alacağım?
-Ödemeyi yaptığınız vergi dairesine yazılı veya e-Devlet üzerinden başvurup paranızı iade alabilirsiniz. Süreç genelde 10 gün sürüyor ama duruma göre değişir70 gün iade alamayan adamlar var.
Kaynak neresi?Bilmeyenler ve daha yurtdışına çıkmamış bananeciler doluşmuş. O halde durumu açıklıyalım:
Kaydımı zamanında yaptırmazsam ne olur?
- Ücretini bugün yatırıp kaydınızı yaptınız yaptınız. Yapmadığınız taktirde 20.000TL en baştan ödeyeceksiniz.
6091 Tl ödedim. Arada kalan farkı nasıl ödeyebilirim?
-Gib ve btk arasında entegrasyon bu şekilde çalışmıyor. Btk gibe diyorki arkadaş şu şu tc numaralı kişi 20.000 tl ödedimi. Ödedi kayda devam et; ödemedi o halde tamamını ödede gel diyor.
6091 TL ödedim paramın akibeti ne olacak ? nasıl iade alacağım?
-Ödemeyi yaptığınız vergi dairesine yazılı veya edevlet üzerinden başvurup paranızı iade alabilirsiniz. Süreç genelde 10 gün sürüyor ama duruma göre değişir70 gün iade alamayan adamlar var
Kaynak: edinilmiş ve öğrenilmiş tecrübe. Eğer inanmak istemiyorsan deneyebilirsin hocamKaynak neresi?
hocam o konuda bilgilendirmem yanlış. iadenizi vergi dairesine başvurarak alabilirsiniz. Konu hakkında ödeme yaptığınız vergi dairesi ile direkt görüşürseniz daha uygun olur.Hocam peki iademi nasıl alabilirim e-Devlet üzerinden ne aratıp nereden almam gerekiyor lütfen yardım eder misiniz?
Yurtdışı giriş çıkış yapma şartınız var.Arkadaşlar peki pasaport olmadan bugün yatırsak olur mu? 1 ay sonra pasaportu alacağız telefonda 1 ay sonra gelecek.
Telefon elime eylül'de ulaşacak ben IMEI ile vergisini bugün ödedim 6091 TL olarak. Eylül'de kaydını yaptırdıktan sonra herhangi bir ücret istemez sanırım benden çünkü ödendi bir bilgiye sahip olan var mı?
Sistem çoktan çökmüş arkadaşlar haberi gece görüp sabah yaptırmadıysanız artık çok geç sanırım.
Hocam ben zaten imei harcını ödedim sadece çünkü eylülde yurt dışı giriş çıkışı olacak o zaman kaydını yaptığımda öğreneceğimHocam selam naptınız? Son durum nedir sizde?
Ben akşam saat 10 da yaptım kanka sistem falan çökmedi server yoğunluğu vardı kapasite az miktardaydı hepsi busaat 17:10 sularında kardeşime 22:40 civarı da kendime yaptım yani. Onaylandı kayıt ettim normal 6 bin liralık fiyattan.
Hocam ben zaten IMEI harcını ödedim sadece çünkü Eylül'de yurt dışı giriş çıkışı olacak o zaman kaydını yaptığımda öğreneceğim![]()
Bende Eylül de Hollanda’ya gideceğim diye aynı şekilde ödedim. Yirmi bini vermek çok koyuyor Cidden kayıt etmek yerine yurt dışına gir çık yapmayı düşünüyorumHocam ben zaten imei harcını ödedim sadece çünkü eylülde yurt dışı giriş çıkışı olacak o zaman kaydını yaptığımda öğreneceğim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.