IMEI Kayıtlı Telefon Alınır mı?

Ender Gülen

Kilopat
Daha fazla  
Şuan yurtdışından getirilmiş telefonları normallerine göre baya uyguna satılıyor. Bir haberde 4 ay içinde 250 TL ödeme yapılmazsa kullanıma kapatılacağı yazıyordu. Bu IMEI kayıtlı cihazlar için mi geçerli veya hangi cihazlar için geçerli. İyi forumlar.

IMEI kayıtlı cihazlar da biraz aldığınız yere güvenmeniz gerekiyor. Bu kayıt işlemi iptal edilebiliyor diye biliyorum. Kendi üzerinize kayıt etme imkanınız varsa o şekilde alabilirsiniz fakat kayıt ücretleri artık ülkemizde çok pahalı.

Bir haber vardı 4 ay içinde 250 TL ödenmezse IMEI klonlanmış cihazlar kapatılacak diye şimdi ben IMEI kayıtlı telefon buldum almayı dusunuyorum. Garanti dışında ne gibi sorunları var imeinin şuan.

Ben IMEI kayıtlı bir telefon alırsam 250 TL ödemek zorunda kalacak miyim? Cevaplayabilir misiniz?

BTK'den bir alıntı yapıyım sana: E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (Kayıtlı Cihazlarım ve Kayıt Hakkı Sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2019 yılı için 618,60 TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir. Dostum senin zaten IMEI kaydı yapılmış bir telefon alman gerekiyor ki Türkiye'den de IMEI kaydını 618,60 TL ödeyip onaylatman gerekiyor. Senin o sandığın '250 TL' 2 ay önceydi galiba. Yani IMEI olan bir telefon almak zorundasın zaten. Ben geçenlerde dokunmatik olmayan bir tuşlu telefon aldım, Aldığım telefonunun sırf IMEI'si onaylanmamış diye 3 ayda bir IMEI değişikliği yapmak zorundayım. Zaten IMEI onaylatmak da telefondan pahallı olmuş.

Son düzenleme:
Son dakika: Klonlanmış telefonlar kullanıma kapatılacak! Klonlanmış telefon nedir? Yurt dışı telefon IMEI kaydı nasıl yapılır? ben bundan bahsediyorum satıcı IMEI kaydı var hiçbir borcu yok diyor ne sormam lazım IMEI kayıtlı diyo ama birde onaylı mi diye soruyum veya buluşunca test edebileceğim bir şey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…