IMEI kayıtsız iPhone 12 Pro kullanılır mı?

Bütçe
15.000

The Corpse

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben 15.000 TL fiyata IMEI kayıtsız iPhone 12 Pro modelini almak istiyorum. IMEI repair yapılmadığı için ve kayıt parası telefondan pahalı (20.000 TL) olduğu için kayıtsız kullanmak istiyorum.

Peki IMEI kayıtsız telefon kullanmak mantıklı mı?
Her yıl 8 ay kullanabilirim, zaten 3 ay yaz tatili vs. olduğu ve çok arayan olmadığı için buluşma vb. WhatsApp üzerinden mesajlaşarak planlıyoruz 4 ay pek sorun olmaz.
Ayrıca mobil veri olarak o 4 ay çantada vs. eski telefonumu kullanır onu mobil verisini internet paylaşımı olarak kullanırım diye düşünüyorum.
Onun dışında SMS almak dışında elimde zaten TR kayıtlı 8 Plus olduğu için 4 aylık süreçte onu kullanırım diye düşünüyorum.
Ayrıca TR piyasa fiyatı 40.000 TL olan telefonu 15.000 TL fiyatına almak çok cazip geldi.

IMEI kayıtsız telefon kullanıcısı kişiler bunların dışında yaşadıkları ya da yaşayabileceğim sorunlardan bahsedebilir mi?

Bu kayıt olayı bu kadar zor mu acaba? Kimileri eski telefonun IMEI'sini yeni telefona attırıp normal kullanıyorum falan diyor. Bende merak ediyorum bu durumu.

Artık çoğu Android telefonunda kullandığı RSA olarak adlandırılan donanımsal kilitleme yöntemi ile şifrelendiği için artık IMEI değiştirme işlemi yapılamamaktadır. Bu yöntemi Apple 5G modelinden itibaren kullandığı için Apple telefonlara IMEI atılmıyor.

Artık çoğu Android telefonunda kullandığı RSA olarak adlandırılan donanımsal kilitleme yöntemi ile şifrelendiği için artık IMEI değiştirme işlemi yapılamamaktadır.

Yapılıyor yanlış bilgi vermeyin. Android için kapak açılarak anakart üstünde yapılıyor. Onun dışında Apple da da yapılır ama onda yazılım tamamen kapalı olduğu için istesen de yapamazsın.

Ama şahsen anakartıma işlem yaptırıp yeni telefonun kapağını söktüreceğime iPhone alırım daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı