Çözüldü iMessage sorunu "Your message could not be sent"

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batuhan Apatay

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Hackintosh'umda ne yaparsam yapayım iMessage sorununu düzeltemiyorum. Her hangi bir hata da vermiyor. Sadece kime mesaj atmak istesem o kişinin iMessage'a kayıtlı olmadığını söylüyor. Sadece kendi kendime mesaj atabiliyorum o da @icloud.com olana yine kendi hotmailime de atamıyorum.

Resim ekliyorum. Cloverdeki ayarları en az 5 kere değiştirdim. İngilizce forumları buradaki rehberleri kurcaladım ama sonuç alamıyorum. En azından bir hata verse ne yapacağımı bulacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
iMessage hatasına yol açan bir çok neden var. MLB ve ROM hatası SMUUID hatası NVRAM hatası Network vs.
Bu konuyu inceledin mi?
iMessage Bütün Çözümler

Evet inceledim. O idleri değiştirim. Library de bir sürü dosya sildim yeniden login oldum falan. Ayrıca mailime geliyor iMessage ve FaceTime a login olduğuma dair mail. Sadece NVRAM ile ilgili şeyi yaptım mı hatırlamıyorum. Clover kullanıyorum yeniden ürettiği yazıyordu sanırım. Dediğim gibi bir sürü şey denedim ama mesaj iletmiyor da almıyor da. Bir hata verse en azından ne olduğunu sorunun belli edecek türden işimiz kolay olacak. Şu sorunu da çözersem gidicem Mac'i SSD ye kurucam şimdi denemelik bir HDD ye kurdum SSD de windows var. Açılışta bootloaderden (anakartın f11 ile) neye gireceksem onu seçiyorum da giriyorum. Bu bir sıkıntı yaratmasa gerek değil mi?

Sorun muhtemelen kullandığın seri numarasının hatalı olmasıdır. Ayrıca kullandığın Mac modeline göre doğru MLB ürettin mi? 2014 sonrası 17 haneli olması gerekiyor. f11 ile kullanabilirsin. Ayrıca CLover Boot menüden de yapabilirsin.

17 haneli MLB değeri yazılı şu an. iMessageDebugv2 de board serial number yazan numara MLB oluyor v1 ile kıyasladığımızda. O değerleri yazmıştım ilk başta. SMBIOS sayfasında boardserialnumber yazan yerde de o numara yazıyor.

Calculate bastığımda ROM değeri değişiyor ama. Calculate dekini mi yazayım? Böyle de denemiştim.

Son düzenleme:

MLB son rakamlarını ROM ile değiştirdim resimdeki gibi yine sonuç yok. Rom da Bilgisayarımın MAC adresi ile eşleşiyor. Modem arayüzünden baktım. Cihazı son 5K olan mac ile değiştirdim en son ayarları yapmadan önce. Hangisini seçmem gerektiğine de emin değilim 1150 soket yok. Cihaz i5 4690k msi z97 gaming 5.

Hala kendi kendime mesaj atabiliyorum nasıl tuhaf iş ise.

Farklı seri numaraları üreterek dene. Rehberde anlattığım gibi ürettiğin seri numaralarını Apple Self Solve bağlantısında kontrol et. Gerçek bir Mac ile çakışmadığına emin olduktan sonra bunu kullan.

Tüm değerler en az 5 kere değişti. Kontrol ettim onu hep şu an ki de sistemde kayıtlı olmayan bir seri numara. Pm atabilirseniz size bulanıklık olmayanları atayım. Ben atamıyorum size de.

Dediğimiz hane sayıları da tutuyor. Sistemde kayıt yok. Maile giriş yaptığıma dair uyarı geliyor. Guest hesapta denedim sonuç yine aynı.

Güncel.

@montezuma

Şu yöntemi bir dene. Ancak olurmu olmazmı net bir şey diyemem.
Mac imessage kapalı olsun. iCloud hesabından çık. iCloud ile ilgili kullanıcı hesabına dair ayarları tamamen sil.
Apple kullanıcı şifreni değiştir.
iPhone-> Settings-> Message iMessage kapatıp tekrar aç.
Ardından Mac OS X üzerinde iCloud girişini yap ve iMessage tekrar dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…