İmg istenilen yerde durmuyor

Fatihts09

Decapat
Daha fazla  
1728587158014.png

1728587221653.png

Pence yarı boyutundayken böyle ama tam ekrana alınca resim sağa kayıyor ve ben hep soldaki gibi sola hizalı kalsın istiyorum.

1728587621406.png

Kodu böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle translate özelliği doğru şekilde tanımlanmalı ve diğer bazı küçük düzeltmeler yapılabilir. İşte düzenlenmiş hal:

CSS:
body {
    background-color: #131314;
}

header {
    background-color: #1e1f20;
    padding: 20px;
    text-align: center;
}

#baslik {
    width: 350px;
    padding-right: 9%;
    transform: translateX(-70%);
    margin: -50px;
}

translate özelliğini transform: translateX(-70%); olarak düzelttim. translate tek başına kullanılamaz, transform özelliği ile birlikte kullanılır.

##

CSS kodunun sola yaslı kalması için #baslik seçicisine float: left; veya text-align: left; ekleyebiliriz. Ayrıca, transform özelliği ile sola yaslamayı istediğiniz için bu özelliği kaldırabiliriz. İşte sola yaslı olacak şekilde düzenlenmiş hali:

CSS:
body {
    background-color: #131314; /* Sayfanın arka plan rengini koyu gri olarak ayarlar */
}

header {
    background-color: #1e1f20; /* Başlığın arka plan rengini koyu kırmızıya yakın bir renkte ayarlar */
    padding: 20px;            /* Başlığın etrafına 20 piksel boşluk ekler */
    text-align: left;         /* Başlık içeriğini sola hizalar */
}

#baslik {
    width: 350px;             /* Başlık kutusunun genişliğini 350 piksel olarak ayarlar */
    padding-right: 9%;        /* Başlık kutusunun sağ tarafına %9 oranında iç boşluk ekler */
    margin: -50px;            /* Başlık kutusuna -50 piksel genel boşluk ekler, yani yukarı ve sola doğru 50 piksel kaydırır */
    float: left;              /* Başlık kutusunu sayfanın soluna yaslar */
}

Artık #baslik her zaman sola yaslı şekilde duracaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı