Immersive-SIM türevi Sandbox RPG/Survival oyun önerisi

Kharov

Hectopat
Daha fazla  
Artık yeni çıkan veya çıkış yapacak oyunların sadece belli bir kitleyi (yatırımcıları) tatmin etmeye çalışmalarından dolayı gittikçe kötüleşen oyun sektörünün farkındasınızdır, zevk alabileceğiniz birbirinden farklı oyunlara denk gelmek artık epey zor. Öyle ki artık yeni çıkan 20 oyunun 7-8 tanesi souls-like, geri kalanlar ise birbirinin neredeyse aynısı olan veya birbirinden kötü olan oyunlar.

Bu durumdan sıkıldığım için artık genellikle ya eski oyunları oynanabilir hale gelecek şekilde modlayarak oynuyorum ya da indie oyunlara yöneliyorum. Son zamanlarda S.T.A.L.K.E.R.'ın ilk oyununa yapılan G.A.M.M.A. mod paketi, Kenshi veya Project Zomboid gibi sandbox RPG oyunları oynuyorum. Emergent gameplay ana odağım diyebilirim. Script'ten değil sistemlerin rastgeleliğinden doğan olayları seviyorum.

Fakat haliyle bu 3 oyun ve birkaç indie oyun sürekli oynanmıyor, insan doğal olarak bir süre sonra sıkılıyor veya oyundan baymak istemediği için azar azar oynamaya çalışıyor.

Sizin bu türevde önerdiğiniz, severek oynadığınız, eski veya yeni olan oyunları öğrenmek ve fikir alışverişi yapmayı isterim. Rica ediyorum souls-like veya lineer hikaye akışına sahip olan oyunları önermeyiniz. Evet elbette souls-like ve lineer hikaye oyunları da güzel ancak bunları çokça oynadım ve artık gerçekten hiçbir tadı tuzu kalmadı.

Sizin de tavsiyelerinizi ve var ise fikirlerinizi öğrenmek isterim. İyi sosyaller.

Kenshiden yola çıkarak parti tabanlı RPG'lerden aklıma Dragon Dogmalar veya Dragons Ageler geliyor ancak bu oyunları oynaman muhtemel yine parti tabanlı olan ancak TR'de pek popüler olmadığından dolayı oynama ihtimalinin az olduğunu düşündüğüm modern FF(Final Fantasy)ler olabilir ancak seni RPG tarafında doyuramayabilir bir de Stalker'lara fazlaca benzeyen Chernobylite ı önerebilirim.

Dragon's dogma 2'yi çıktığı zaman oynamıştım, beğenmedim diyemem eğlenmiştim fakat çok iyiydi de diyemiyorum, tadındaydı. Eksikleri epey fazla gelmişti gözüme, potansiyelinin altında kalmış bir oyun.

Dragon Age serisi ise nedenini bilmediğim bir şekilde aklımda kötü bir yer edinmiş halde, hiç oynamadım fakat hiç yanaşmak da istemedim, galiba bu boş zamanlarımda bir şans verebilirim.

FF serisi açıkçası pek ilgimi çekemedi hiçbir zaman, neredeyse her seferinde şans verdiğimi söyleyebilirim fakat 2. saatimi yitirmeden genellikle sıkılmış bir halde buluyordum kendimi.

Chernobylite'ı sepetime ekledim, epeydir görüyordum tavsiyeniz iyi denk geldi seveceğimi düşünüyorum ilgimi çekti, teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…