Merhaba bu hataya ait birçok bilgi mevcut. Fakat hepsi çok önceki zamanlara dayanmaktadır. Sorunuma çözüm bulamadım. PyQt5 yüklü ve pip install PyQt5'te yaptım. Kodu çalıştırdığımda. "ımporterror: DLL load failed while importing qtwidgets: Belirtilen yordam bulunamadı." hatası alıyorum. Çözüm bulamadım. Karşılaşan ve çözüm bulabilen var mıdır?
Aşağıdaki komutları bir terminalde çalıştırıp çıktıları paylaşabilir misiniz? Python'la PyQt5'in versiyon uyumsuzluğu yüzünden yaşamış bazı kullanıcılar bu sorunu. Ben denedim fakat bir sorun çıkmadı. Kendi çıktılarımı örnek olarak paylaştım.
Bash:
pip show pyqt5
Bash:
Name: PyQt5
Version: 5.15.10
// Gerisine gerek yok
Sizde py çalışmayabilir, python vb. yazmanız gerekebilir:
Dünden beri bakınıyorum da neden kaynaklanabileceği konusunda emin olduğum bir durum yok. Hatayı kendi bilgisayarımda da tekrar oluşturamadım. Kimisi paket versiyon uyuşmazlığından yaşamış bu sorunu.
pip list komutunu çalıştırıp çıktıyı paylaşabilir misiniz? Kendi çıktımı paylaşıyorum:
Hocam bakındığın için çok teşekkür ediyorum. Kaldırıp tekrardan kurma vs gibi şeyleri de yapmıştım. En kötü biraz daha forumları dolaşayım. Güncel durumda kimse yaşamamış bu durumu o yüzden çözüm de bulamıyorum açıkcası. Bu arada versiyonlar seninki ile aynı aşağıda paylaşıyorum. Tekrardan sağolasın.
Yine aynı hatayı alıyorum . En son olarak pythonu komple kaldırıp yükleyeceğim. Ya da jupyter üzerinden bir deneme yapacağım. Öneriler ve uğraşlar için teşekkür ediyorum.
Yine aynı hatayı alıyorum . En son olarak Python'u komple kaldırıp yükleyeceğim. Ya da Jupyter üzerinden bir deneme yapacağım. Öneriler ve uğraşlar için teşekkür ediyorum.