İmzasız ISO dosyası virüslü müdür?

Megansi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, eski bilgisayarıma HDD bağlayarak içine Android 9 TV yüklü bir ISO yüklemek istedim. Secure Boot uyarı verdi ISO'da imza olmadığı için. Ben de mantıken acaba bu ISO dosyasında bir virüs olabilir mi diye düşündüm çünkü bir imza veya bilinirliği yok. Ben bu ISO'yu olduki kurdum en fazla başıma ne gelir? Ve bu ISO'daki virüsü en iyi hangi antivirüs algılar?

Disk kalıbına sahip olmadığım için şu şekilde bir yorumda bulunabilirim, içinde takip yazılımı olabilir ve bütün şifrelerinizi cebe indirir bu da en iyi zararlı davranışı olabilir.

Disk yapınızı bozup size iş çıkarabilir, temiz kurulum yapmanız gerekebilir bu sefer de. Android tabanlı olduğu için Android tarafında rüştünü ispatlamış antivirusler ile tarama yapabilirsiniz ancak sonuç ne çıkar bilmiyorum. Ez keza bu disk kalıbı büyük ihtimalle kök erişimine de sahiptir diye düşünüyorum bu şekilde de kendini gizleyebilir zararlı eğer varsa.

Alternatif olarak ChromeOS Flex önerebilirim.

Disk kalıbına sahip olmadığım için şu şekilde bir yorumda bulunabilirim, içinde takip yazılımı olabilir ve bütün şifrelerinizi cebe indirir bu da en iyi zararlı davranışı olabilir.

Disk yapınızı bozup size iş çıkarabilir, temiz kurulum yapmanız gerekebilir bu sefer de. Android tabanlı olduğu için Android tarafında rüştünü ispatlamış antivirusler ile tarama yapabilirsiniz ancak sonuç ne çıkar bilmiyorum. Ez keza bu disk kalıbı büyük ihtimalle kök erişimine de sahiptir diye düşünüyorum bu şekilde de kendini gizleyebilir zararlı eğer varsa.

Alternatif olarak ChromeOS Flex önerebilirim.
Android'in TVler için bir ISO kalıbı bulamadım. Yorumlarda rootlu olduğu lisans olmadigını belirtmisler. ChromeOS Android tabanlı değil. Android x86
ISO kurabilirim galiba orijinal olarak onda da TV keyfi verir mi bilmiyorum, yansıtacağım çünkü. ISO bakmak isterseniz bu Android TV 9.iso

Chrome OS'in Android tabanlı olmadığını biliyorum ancak TV arayüzünde yapacağınız şeyler kısıtlı olacağı için bu yorumda bulunmuştum. Tercih sizin tabii ki, olası riskleri söyledim.

Tüm bunların yanında tamamen temiz de olabilir ilgili dosya, sonuçta özel ROM'lar da farklı kişiler tarafından hazırlanıyor.

Chrome OS'in Android tabanlı olmadığını biliyorum ancak TV arayüzünde yapacağınız şeyler kısıtlı olacağı için bu yorumda bulunmuştum. Tercih sizin tabii ki, olası riskleri söyledim.

Tüm bunların yanında tamamen temiz de olabilir ilgili dosya, sonuçta özel ROM'lar da farklı kişiler tarafından hazırlanıyor.
Cevaplarınız için teşekkürler, bu ISO dosyasını emülatör içine kurup çalıştırmayı deneyeceğim. Kaspersky sorun bulamadı ama içime sinmedi. 1 2 dümen hesap denerim. Calısmayacak uygulamlarda olabilir en mantıklı deneme yolu bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı