INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası

601.912hmet

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 (Silverstone Kr-03)
Gigabyte Aorus GTX 1080Ti Xtreme
G.Skill Ripjaws V 16+16 3600
MSI B550M PRO-VDH WiFi
Samsung 860 Evo 500 GB SATA 3
Samsung 970 Evo Plus 1 TB NVMe
Thermaltake Smart 700W RGB 80+
Lian Li Lancool 205M Mesh (+2 Aerocool 120 ARGB)
Samsung Odyssey G3 27" 165Hz
Meslek
Öğrenci
RAM
eski Kingston KVR1333D3N9 4G yeni Kingston KVR16N11 8G
İşlemci
eski i3-2120 yeni i3-3220
Birkaç ay önce bilgisayarım bozulmuştu tekrarlı bip sesi (RAM arızası) yapıyordu, yeni RAM bellek alıp tekrar denemiştim yine aynı sorunu yapmıştı. Sorun anakartın RAM slotlarında olabilir diye yeni anakart aldım, yine aynı sorun devam etti. Bazı kaynaklarda işlemci arızalarında da aynı bipleme sesinin olduğunu okudum ve yeni bir işlemci de aldım. En sonunda bilgisayarım çalıştı ve içinden kurtarmam gerek kritik birkaç dosyamı aldım, zaten artık tamir oldu deyip geriye kalanları da kurtarmadan BIOS'u güncelledim, yeni anakartın BIOS versiyonu çok eskiydi, BIOS güncellemesinden sonra bilgisayar açılmadan "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE" mavi ekran hatasını vermeye başladı. Bunun çözümlerine internetten baktım çözümleri uygulamak için tekrar tekrar reset atmam gerekiyordu ve en son resettem sonra bilgisayara görüntü gelmeden biplemeden aniden resetlemeye başladı, 3-5 resetten sonra ekranın üst kısmında Gigabyte - DUALBIOS yazısı çıktı ve yine döngü. Bu sorunun kaynağını araştırdım ve ana BIOS'un zarar gördüğünü öğrendim, yedek BIOS'u devreye sokmayı biliyorum ama benim ellerim çok titrer ve yanlış çipler arasında kısa devre yapıp anakartı yakarım diye korkuyorum, bilgisayarcıya götürsem o yapar mı? Bilgisayarı vidaları kaybolduğundan kasa olmadan kullanıyorum, anakartı kasaya takmak için gerekli vidalar kayıp, bilgisayarcı büyük ihtimalle bilgisayarı çıplak haliyle kabul etmeyecektir. Ne yapabilirim? Başka bir yöntem yok mu?

Anakart: Eski Gigabyte GA-H61M-S2PV REV 2.2 yeni Gigabyte GA-H61M-S2PV REV 2.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Affedersin ama başından beri hatalısın bu işi çok tecrübeli bir bilgisayarcıya bıraksaydın keşke bilgisayarcıda o vidalardan vardır. Hayret doğrusu ya adam para kazanmak için müşteri beklerken sen onun iş beğenmiyeceğini düşünmen çok garip ve gereksiz kap götür teslim et yapar!

Artı -1 Eksi

bilgisayar hiç açılmıyor ki Minidump klasörüne erişeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı