Çözüldü INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Element_SS

Hectopat
RAM
32 GB SAMSUNG 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Intel Optane H10 - SSD 512GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti - Max-Q Design
Anakart
HP 8741
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.60GHz
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Sıkıntım şu şekilde;

1706637181529.png

Bu gördüğünüz mesaj yaklaşık 2 saat kadar önce karşıma gelmeye başladı, bundan önce laptop iki kez mavi ekran hatası verdi hata ise;

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE;

Hata dün akşam karşıma çıktı, ondan önce oyun oynuyordum, ardından bilgisayarı oyun indirmeye bıraktım, herhalde bilgisayar fazla ısındı diyerek ilgilenmedim,
İnternet üzerinde bu hata ile ilgili çözümler aradım, mavi ekran hatası hâlâ devam ediyor, ayrıca bilgisayarı her açtığımda resimdeki bildirim geliyor.

Bana bir yardımcı olabiliri misiniz?

Çözüm
Son yazdığım mesajdan beri aynı hatayı almaya çalışıyorum, henüz olmadı, umarım tekrar gelmezse kurtulmuş olurum, yine aynı şekilde hata gelirse buraya dönüş yapacağım.

Maalesef daha sonra yaptığım disk testlerinde okuma/yazma hızlarının normal değerlerin 3/2'si civarında azalmış olduğunu gördüm bu yüzden SSD değiştirmeye karar verdim.

Zaten laptop 5 senelikti ömrünün daha uzun süreceğini düşünüyordum. Neyse yapacak bir şey yok artık.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Depolama yığınıyla ilgili filtre sürücülerinden kaynaklanır veya sabit diskin başka bir denetleyici ye bağlı olması ile kaynaklı olabilir.

Windows>uygulamalar kısmından Intel Optane Memory and Storage Manager'i kaldır. Bilgisayardan kaldır direkt olarak. Bu uygulamaya ihtiyacın yok.

Minidump dosyalarını da paylaş.

Uygulamayı dahili ekran kartının sürücüsünü güncellemek için indirmiştim, gereksiz diyorsanız kaldırayim.

Minidump klasörünü kontrol ettim maalesef boş, büyük ihtimalle, CCleaner temizlemiş olabilir, problemi kendim çözmeye çalışmıştım.

Mindiump dosyalarını tekrar almaya çalışmak için hatayı tekrarlatabilirim.

Son yazdığım mesajdan beri aynı hatayı almaya çalışıyorum, henüz olmadı, umarım tekrar gelmezse kurtulmuş olurum, yine aynı şekilde hata gelirse buraya dönüş yapacağım.

Maalesef daha sonra yaptığım disk testlerinde okuma/yazma hızlarının normal değerlerin 3/2'si civarında azalmış olduğunu gördüm bu yüzden SSD değiştirmeye karar verdim.

Zaten laptop 5 senelikti ömrünün daha uzun süreceğini düşünüyordum. Neyse yapacak bir şey yok artık.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı