Inca 21.5'' Black Series Çözünürlük Sorunu

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Bundan yaklaşık 5-6 ay önce toplama bir bilgisayar almıştım. Sağ olsun bugüne kadar herhangi bir sorun çıkarmadı. Lakin bugün bilgisayarı açtığımda şöyle bir sorunla karşılaştım: Inca 21.5'' Black Series bir monitörüm var. Çözünürlüğü 1920x1080 idi. Bugün bilgisayarı bir açtım, çözünürlük 1024x768 olmuş ve desteklenen en yüksek çözünürlük 1600x1200. Hemen sürücüleri kontrol ettim, hepsi güncel. Kabloları kontrol ettim hepsi takılı. Monitör ayarlarından fabrika ayarlarına döndüm, yine değişen bir şey olmadı. Geri göndermeli miyim? Kendi halledebileceğim bir sorun mu?

Masaüstüne sağ tıkla ve Ekran çözünürlüğü seçeneğini seç. Açılan pencereden “Gelişmiş Ayaralar” seçeneğine gir. Buradan da Monitör sekmesine gel. Eğer burada hiçbir monitör yazmıyorsa sürücülerde problem var demektir. Yine Hz ayarı da aktif olmalı. Aktif değilse monitör tanınmamış demektir. Ekran kartı sürücülerini sil, bilgisayarı yeniden başlat, sürücüleri kur ve yine yeniden başlat. Sorun devam ediyorsa monitörü başka bir bilgisayara tak ve dene. Eğer o bilgisayarda da çözünürlük gözükmüyorsa monitörde sorun var demektir. Ayrıca bağlantıyı DVI arabirimiyle yaptığından emin ol. Diğer bilgisayarda monitör sorunsuz bir biçimde Full HD olarak ayarlanabiliyorsa işletim sisteminde veya donanımlarda bir sorun oluşmuş demektir. Eğer ankartın H67 yonga setine sahipse ekran kartını sök, kabloyu anakartın üstündeki DVI çıkışına tak ve bak bakalım çözünürlük Full HD olarak ayarlanabiliyor mu. Ayarlanıyorsa sorun ekran kartında demektir.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı