INCA IMG-319 İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 hafta önce İnca IMG-319 mouse aldım. Gayet güzel bir mouse 4800 DPI'a kadar çıkabiliyor içinden çıkan CD ile. İçinden bir mouse pad hediye olarak geliyor. Teknosa'dan aldım. Altın uçlu USB kabloya sahip.

Kablo uzunluğu 1.5 metre.

7 adet RGB renk seçeneğine sahip.

2 tane RGB modu var biri, atıyorum mavi yavaş yavaş sönerek yavaş yavaş mor yanmaya başlıyor, diğeri, mesela sarı hiç sönmeden yavaşça turuncu renge dönüşüyor. Diğer bir seçenekte sönüyor.

Driver ile istediğiniz tuşa farklı görevler atayabiliyorsunuz. Tek sevmediğim yönü, benim ellerim bazen aşırı terler, bazen aşırı kurur bu yüzden üstündeki plastik biraz pürüssüz olduğu için elimden kayıyor zaman zaman. Everest gibi dandik mi yoksa bir F/P ürünü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Everest dandikse Inca 3 kat dandiktir. İkinci olarak ikisi de dandik değil, F/P markalardır. Aldığın mouse da F/P ürünlere dahil. Bu tür markalar içlerinde iki kategoriye ayrılır: Dandik ve F/P. Everest de Inca da Trust da F/P ürünlere sahipken çöp ürünlere de sahiptir. Ama Everest dandik diyip atmamak gerekir. O yönüyle bakılırsa Everest gaming ekipmanları piyasasında Inca'nın en az 2 katı zamandır var ve gayet kaliteli ürünleri var. Ben şahsen tüm ekipmanlarımı (mousepad hariç, o da yoktu o sıra) Everest ve Snopy marka aldım, ve açıkça söyleyeyim ki bunlara dandik demek hakaret olur. Tek sorunum oldu şu 5 yılda, o da düşürdüğüm için kulaklığın mikrofon jak girişi kırıldı, onu da servise gönderdiğimde benden sadece 5 lira kargo ücreti alarak bana kulaklığımın bir üst modelini sıfır olarak gönderdiler. Haricinde gram sorunum olmadı.

Fiyatını belirtmemişsin ama Teknosa'da 49TL'ye satıldığına göre o fiyata satın aldığını varsayıyorum. Öncelikle hayırlı olsun umarım bir arıza yaşamadan kullanırsın. Benim genel fikrim görüntüsü bu tarz ürünlerin hiçbiri kaliteli ürünler olmadığı yönünde. Everest olayına girmişsin ama İnca'da Everest'de Türk markaları ve ürünlerinin tamamı Çin'de anlaşmaları fabrikalardan çıkıyor. Everest çoğu ürününde Çinin büyük üreticilerinden Delux ile çalışıyor. İnca hakkında bir bilgim yok ama iki markanın da sadece ışıklı olsun diye yaptığı bir çok ürünü var ve o ürünlerin "Gaming" anlamında hiçbir özelliği yok. Satın alırken neye niçin ve ne kadar para verdiğinizi iyi düşünün zira sadece yalandan RGB gibi durun ürünler tüketici kandırmasından başka birşey değil.

Snopy ve Trust markalarına lafım yok. Sadece zamanında Everest marka bir mouse ve klavye aldım, ikisi de 2 ay içinde bozuldu. Mouse' un sağ kliki algılamıyordu, klavyede ise bazı tuşlar ve rakamlar çalışmıyordu. O yüzden dandik dedim ve forumda Everest ve Frisby gibi markalar önerilmiyor. Ve bu markaların sadece ekipmanları değil PSU' larıda pek kaliteli değil. PSU lar patlayabiliyor. Ayrıca İnca' ya da kaliteli diye birşey demedim. Belki o da dandiktir onu bilemem şuan bir sorunla karşılaşmadım. Tabi her firmanın bir yüz karası ürünü vardır.

Son düzenleme:
Snopy dediğin marka zaten Everest ile aynı firmaya bağlı. Kulaklık, hoparlör gibi ürünlere Snopy ismini veriyorlar. PC bileşenleri, mouse, klavye, kasa gibi ürünlere Everest, Laptop soğutucusu, mouse pad gibi ürünlere de Addison.

Neyse işin özü önerilmeyen markalar Çin'de yaptırılıp marka logosu basılıp satılan firmaların ürünleri oluyor. İşin mutfağını çoğumuz bilmiyoruz o yüzden kullanım deneyimleri ve genel kullanıcı yorumlarına göre satın alacağımız ürünleri belirliyoruz.

Konuyu hortlacağım kusura bakmayın. Mouse'un ele oturuşu falan güzelmi, ortasındaki DPI önündeki orta tuşu ne işe yarıyor?

RGB modu değiştirme. Büyük, orta eller için güzel. Benim parmaklarım biraz uzun.[emoji4]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…