Rehber İnce internet optimize ayarları

Usta bende yeni bir laptop aldım. Kablolu bağlantıda sıkıntı yok Wi-Fi ile oyun oynayamıyorum. Bir anda ping 750'lere çıkıyor. Bu durumu bu senin yaptığın ayarlar etkiler mi acaba? Yardımcı olursan çok sevinirim

Deneyebilirsin etki edeceğini umuyorum kendim denedigimde 2 dis ceken Wi-Fi daha stabil cekiyordu ani ping patlamasi olmuyordu fakat aldığın minimum 30 ping ise 30 ping aliyordun.

Hocam dediklerinizi yapıyordum fakap tcp ayarlarını yaptıktan sonra Wi-Fi gözükmüyor hiçbir şekilde yardımcı olursanız sevinirim.

Ayarlardan ağ durumunu bile açamıyorum.

192.168.1.1'e bile giremiyorum.

Bu ekran geliyor ve anında kapanıyor.

Ayrıca internet hızımda düşmüş.

Dosya Ekleri

• 1675969542060.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 77
  • 1675970211393.png
    11,9 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Sizin için en iyi MTU değerini TCP Optimizer kullanarak öğrenebilirsiniz zaten. Sonra ise yine konuda paylaşılan CMD kodunu kullanarak, programın bulduğu sayıyı MTU değerimiz olarak ayarlayabiliriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin için en hızlı DNS adresini bulmak ve uygulamak için ise yine Sordum.net ekibinin hazırladığı DNSJumper programını kullanabiliriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlış anlaşılmasın, konuyu karalamak veya reklam yapmak gibi bir niyetim yok. Amacım işleri hızlandırmak.

Nasıl eski haline alırım ping yükseldi bunu yapıncada artışda olmadı superonline internetim

Nasıl eski haline alırım ping yükseldi bunu yapınca da artışda olmadı Superonline internetim.

Eski haline getirmek icin sg TCP Optimizer programindan Windows default basabilirsin.

Yok sorun degil en iyi mtu degeri icin elle de yapilabilir zaten basit bir islem fakat en iyi DNS adresini bulma programini zaten paylastim konu da var dnsbench.

Bir şeyi yanlış yapmis olabilir misin ayarlari eski haline getirmeyi dener misin?

DNS için elle uğraşmaya gerek kalmadan, sizin için en hızlı DNS adresini 10 saniye içerisinde test ediyor. Testten hemen sonra programdaki butonu kullanarak en hızlı DNS adresini sisteme uygulayabiliyorsunuz.

DNSJumper tercih ediyorum kısaca.

Dnsbench ve dnsjumper ayni seyler zaten sadece isim degisik.

Kod:
netsh int tcp set supplemental template=custom icw=10

Bu söylediğiniz kodu yazdığımda.
set supplemental command failed to Update the specified template. İstek desteklenmiyor. bu şekilde bir hata ile karşılaşıyorum ne yapmalıyım acaba?

Superonline 1Gbps kullanıyorum. Normalde Speedtest'ten en fazla 917Mbps alıyordum ki genelde 890-900 falan alıyordum. Yaptıktan sonra 936 aldım, ilk defa bu kadar arttı. Öncesi ve sonrası:

OpenSpeedTest sonucu:

Bu biraz daha kararsız olabilir.

Elbette bu sadece şu an da olabilir. Daha sonra isterseniz bir daha test yapıp ekleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…