Rehber İnce internet optimize ayarları

Her seyi eksiksiz yaptiysaniz sonuç sizi mutlu ettiyse ne guzel.

Her seyi eksiksiz yaptiysaniz sonuç sizi mutlu ettiyse ne guzel.
Hocam o ekran görüntüleri benim bilgisayarıma ait. Az evvel yaptığım alıntı başka bir bilgisayara ait. Rehberin şu 2. programla olan yerine kadar her şeyi yaptım onda. Her yeniden başlatmada Xbox indirmesini kontrol ediyordum. Bahsettiğim yere kadar yapınca indirme hızı düzeldi.

Ayrıca belirteyim ki Superonline kullanıcısıyım.

Şöyle bir durum var: hız testi yapıyorum, her şey normal. Xbox'ta indirme yapıyorum, 2MB/s. Çok garip. Fakat bu ayarları yaptıktan sonra o konumda da bahsettiğim gibi Xbox'taki indirme hızım da düzeldi. Yapmadan evvel 40MB/s ila 700KB/s arasında git-gel yapıyordum ki çok nadir 40MB/s oluyordu. Bu ayardan sonra 40 ila 50MB/s aralığına çıktım ve stabil indirme hızına ulaştım. Hiç 40'ın altına düşmedi.

Uzun lafın kısası, Superonline kullanıcısı olsanız ve hız testi sonuçlarında iyi sonuçlar alsanız bile rehberin tamamını uygulamanız yararınıza olabilir.

Çok teşekkür ederim hocam. Emeğinize sağlık.

Konu'ya attigin mesajin bildirimi gelmemis desteklenmiyor diyor yapabilecegin bir şey yok o ozelligi kullanamayacaksin sadece.

Oha arkadaşlar 12 bin goruntulenmeye ulasmisiz ben yeni Guide konusu açacağım demistim ne yapsak.

Kanka sorunu anladim VDS'e kurulum gerceklestirip ayarlari onda denedigimde offload ayarlarini acar isem yuk Ethernet kartina gidiyor ve Ethernet kartlari Isleme'de iyi degil offload kapatinca 10 gigabitin 10'unu da aldim Azure VDS'de.

Aşağı yukarı hepsini yaptım. 100Mbps fiber kullanıyorum Ethernet ile bağlı. Speedtest başta 130 görüyor ama çok hızlı düşerek 75 seviyelerinde takılıyor. Uploadde 30'ü görüp hızlıca 10-11 seviyelerine düşüyor. Aslında çalışıyor interneti daha stabil hale getirdi. Güzel rehber ellerine sağlık.

İsinize yaradiysa ne mutlu bana.

Benim bir sıkıntım yok 200-220 alıyorum ama uzun olduğu için yapsammı yapmasammı diye kararsız kaldım.

Yap test et kafana gore.

Speedtest yaparken bir şey fark ettim son 1 ay kala taahhut bitimine adamlar internet hizimi 1000/10 yapmis ahahahahha neyse Ethernet driveri yukledikten sonra interrupt moderation ayarini kapatirsak 920 Mbps download hizi 500'e sabitleniyordu acinca duzeldi haberiniz olsun.

Bence gerek yok bu tarz şeylere. Altyapı ne ise onu alırsınız her zaman. Zaten hız testinde hep anlık değişiyor aldığınız değerler. Şu internet hızı her türlü yeter yapsam da yapmasam da değişecek bir şey yok. Superonline 1.000Mbps kullanıyorum.

Speedtest sonuçları, saf internet hızını gösterir. Video izlerken yaşanan buffering sorunları ve oyun oynarkenki ping (rtt) oranları, bu ayarlar düzenlenerek iyileştirilebilir veya stabil hale getirilebilir. İndirme ve yükleme yaparken yaşanan ping baskısı azaltılabilir, CPU'daki yük azaltılabilir ve internet sayfaları daha hızlı açılabilir.

Sadece Speedtest yapıp hızım iyi göründüğü için her şey yolundaymış gibi düşünmek yanlış olabilir. Kendi tercihlerinize göre düzenlemeler yapmak daha faydalı olabilir. Zaten bu konuyu, bilgisayara format attıktan sonra yeniden gözden geçirmek ve ayarlamaları buradan yapmak amacıyla yazdım.

Dipnot: Speedtest'i yaparken 'Single mode' seçeneğini tercih ederseniz, gerçek saf internet hızınız görüntülenir.

Windows için anlatmışsınız, teşekkürler. Peki Mac için terminale hangi komutu yazmamız gerek? Hangi program ile en iyi mtu değerini bulmamız gerekir? Mesela bende mtu maximum 1436 görünüyor. Bunu kaç yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…