İncehesap monitör iadesi

Alp Demir

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhabalar, ASUS TUF VG249Q1R model monitör aldım fakat mavi renkte 1 adet ölü piksel bulunmakta ve sağ üst bölümde orta düzeyde IPS GLOW var. Gaming gecesi indirimlerinde 1499 TL'ye satın aldım. Ben bu monitörü nasıl iade ederim? Daha elime dün ulaştı, mesafeli alışverişlerde 14 gün içinde iade olayını tam bilmiyorum. Sanırım cayma hakkım varmış. Lütfen bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Memnun kalmadığımı belirterek iade edeceğim çünkü sorunlarımdan bahsedersem direkt olarak ASUS teknik servise yollanıyormuş, onlar da 1 ölü pikseli ve IPS GLOW'u iade kapsamında görmeyip geri yolluyorlarmış, bu süreç 20 günü geçeceğinden ürün elimde kalmış olacak. Yani direkt memnun kalmadım diyerek iade etme hakkım, cayma hakkım var mı sorun beni rahatsız etti açıkçası. İncehesap bu ürünün para iadesini koşulsuz sağlar mı? Tüketici Hakem Heyeti'ni son çözüm olarak kullanmayı düşünüyorum.
Ekte İncehesap ile yapmış olduğum diyalog mevcuttur.
Fotoğrafta net olmasa da karanlıkta bariz belli olan IPS GLOW:

Screenshot_20201223_171212.jpg

Screenshot_20201223_171225.jpg

IMG_20201223_164723.jpg

Sadece mavi renkte belli olan 1 adet ölü piksel:

IMG_20201223_164924.jpg

Adamlar yazmış işte.
Yurtiçi kargo ile onlara geri göndereceksin.
Onu ben de biliyorum bu ürünü alan çok kişi yaşamış değişim talebi reddedilmiş hepsinin. Aynı ürün 20 gün sonra geri gönderilmiş. Benim sorum 14 günlük cayma hakkını nasıl kullanacağım.

Onu ben de biliyorum bu ürünü alan çok kişi yaşamış değişim talebi reddedilmiş hepsinin. Aynı ürün 20 gün sonra geri gönderilmiş. Benim sorum 14 günlük cayma hakkını nasıl kullanacağım.
Değişim talep etmeyeceksiniz ki siz. İade talep edeceksiniz ve 14 gün içinde sebepsiz iade etme hakkınız var. Onlara ulaştığında üründe bir sıkıntı yoksa paranız iade olur. Cayma hakkı ile iade etme işlemini doğru uygulamak içinde bir arayın sorun dedikleri şekilde sağlam bir şekilde kutusuna koyup gönderin.

Değişim talep etmeyeceksiniz ki siz. İade talep edeceksiniz ve 14 gün içinde sebepsiz iade etme hakkınız var. Onlara ulaştığında üründe bir sıkıntı yoksa paranız iade olur. Cayma hakkı ile iade etme işlemini doğru uygulamak içinde bir arayın sorun dedikleri şekilde sağlam bir şekilde kutusuna koyup gönderin.
İade talebi oluşturdum, verilen kod ile yarın yurt içi kargodan göndereceğim. İnşallah bir sıkıntı çıkartmazlar.

Sıkıntı yaşamazsın merak etme. Ölü piksel varsa mal ayıplı demektir. Bu durumda da senin seçimlik hakların doğar. İade edebilirsin, değişim isteyebilirsin ya da tamirini talep edebilirsin. Bir ölü pikseli garanti kapsamına almıyoruz derse servis, ya da ayıplı mal saymıyoruz derse Tüketici Hakem Heyeti sorununu çözer merak etme. Ek olarak aklında bulunsun. Bu sorun ilk 6 ay da çıksaydı. Yani aldın ürün sağlam ama 6 ay içinde ölü piksel oluştu. Bu durumda da aldığın ürün ilk gün de ayıplıymış gibi muamele görür. Yine seçimlik hakların doğar.

Sıkıntı yaşamazsın merak etme. Ölü piksel varsa mal ayıplı demektir. Bu durumda da senin seçimlik hakların doğar. İade edebilirsin, değişim isteyebilirsin ya da tamirini talep edebilirsin. Bir ölü pikseli garanti kapsamına almıyoruz derse servis, ya da ayıplı mal saymıyoruz derse Tüketici Hakem Heyeti sorununu çözer merak etme. Ek olarak aklında bulunsun. Bu sorun ilk 6 ay da çıksaydı. Yani aldın ürün sağlam ama 6 ay içinde ölü piksel oluştu. Bu durumda da aldığın ürün ilk gün de ayıplıymış gibi muamele görür. Yine seçimlik hakların doğar.
Hocam öncelikle sağ olun fakat bu model genel olarak kronik sorunlu diye düşünüyorum. Bu yüzden ürünün değişimini istemeyeceğim. Hiç ölü piksel IPS glow karıştırmadan cayma hakkımı kullarak, memnun kalmadım diyerek, iade edebileceğimi düşünüyorum. Eğer ölü piksel falan dersem anında asus teknik servisine inceleme için gönderiyorlarmış. Orası da 20 gün bekletip 1 ölü pikseli sorunlu kabul etmeyip aynen geri gönderiyormuş. İşin tüketici hakem heyetine kalmasını istemem doğrudan iade kabul edeceklerini pek sanmıyorum ama mesafeli alışverişlerde cayma hakkı kesinlikle var deniliyor. Bakalım şansıma kalmış artık, incehesap.com sitesinden iade talebi oluşturdum ve bir kod verdiler o kod ile birlikte yurt içi kargo aracılığıyla geri yollayacağım. Umarım kısa sürede tarafıma para iadesi yapılır. Çok canımı sıktı bugün.

Rica ederim. Tabii senin bileceğin iş nasıl iade etmek istiyorsan öyle yap. Teknik servisin de 1 ölü pikseli sorunlu kabul etmemesinin bir önemi yok. Kanun açık ve net. Oldu da servise kontrole gitti vs vs ve sana aynen geri yollandı. O zaman Tüketici hakem heyeti sorunu çözer. Sen yine de kargo fişlerini sakla. Servis süresi 20 iş gününü geçerse, bu arada cumartesileri de dahil, yine bahsettiğim haklarını kullanabilirsin. Bol şans...

Rica ederim. Tabii senin bileceğin iş nasıl iade etmek istiyorsan öyle yap. Teknik servisin de 1 ölü pikseli sorunlu kabul etmemesinin bir önemi yok. Kanun açık ve net. Oldu da servise kontrole gitti vs vs ve sana aynen geri yollandı. O zaman Tüketici hakem heyeti sorunu çözer. Sen yine de kargo fişlerini sakla. Servis süresi 20 iş gününü geçerse, bu arada cumartesileri de dahil, yine bahsettiğim haklarını kullanabilirsin. Bol şans...
Hocam özür dileyerek son bir soru daha sormak istiyorum.

İncehesap sitesinde şöyle bir madde var:

• Orijinal kutusu/ambalajı bozulmuş (örn.: orijinal kutu üzerine kargo etiketi yapıştırılmış ve kargo koli bandı ile bantlanmış) tekrar satılabilirlik özelliğini kaybetmiş, başka bir müşteri tarafından satın alınamayacak durumda olan ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir.

Ürünü kargo ile gönderip böyle bir kural koymalarını anlayamadım benim kutumda da olması gerektiği gibi kargo firması ve iletişim bilgilerim bantla yapıştırılmış. Ben bunu sökmeli miyim? yırtma ihtimalim var eğer yırtılırsa daha kötü olacak. Ellemesem sıkıntı çıkartırlar mı acaba?
Screenshot_20201223_194538.jpg

Bunlar hep firmaların kendilerini koruma gayretlerinden öte bir şey değil. Kendileri yazmış kendileri oynar durur. Seni bağlayan hiç bir durum yok burada. Gel gelelim eğer gerçekten bu maddenin karşılığı kanunda var ise, hiç zannetmiyorum, satıcı ile kargo şirketinin arasında çözülecek bir durum doğurur. Yani satıcı sana paranı iade eder ve böyle bir madde varsa kargo şirketine bunu rücu eder. Senlik bir durum yok yani sonuçta onu oraya sen bantlamadın. Kargo fişinin bantlandığı yeri hiç elleme-sökmeye çalışma. Senin yükümlülüğün ambalajı sağlam, yırtmadan korumak ve paket içeriğini eksiksiz göndermek. Fakat ben senin yerinde olsam ayıplı mal diye iade gerçekleştirirdim. Nedeni de bunlar işte. Kutuya hasar vermişsin diyebilirler ya da monitörü bozmuşsun diyebilirler vs vs. uğraştırıp dururlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı