İncehesap, ses çıkaran ve stoklarında olmayan RX 580 için ne yapabilir?

Saravia

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar, yakın zamanda emek vererek para biriktirip aldığım bir hazır sistemi İncehesap'tan aldım (R5 5500 AXLE RX 580 8GB 16GB RAM 500GB SSD).
İlk zamanlar ekran kartı sesli çalışmıyordu, bir sorun yoktu. Bir iki hafta sonra çok fazla ses çıkarmaya başladı. Ben de tarafıma gönderilen kod ile Yurtiçi Kargo'ya verdim. İncehesap'ın eline ekran kartı gitti. Üç gün boyunca servis kaydı yapılmadı. Arıyorum, "Bu akşam" diyor, "kayıt yapılacak." 18.00'dan önce arıyorum, "yarın sabah kesin", sabah arıyorum, "yarın" gibi bir saçmalık var. Bugün bana mesaj geldi; bunlar benim ekran kartını başkasına servis kaydı oluşturup göndermişler. Şimdi diyorlar, "kargo şirketi ile iletişime geçtik, kart geldiğinde sizin adınıza kayıt yapılacak." Artık günlük işlerimi yapamaz hâle geldim bunlar yüzünden. Stoklarında RX 580 yok. Ne yaparlar bunlar? Yardımcı olursanız sevinirim.

Eger aynı kart yoksa sizin kartınızdan daha güçlü bir ekran kartı veriyorlar yani en azından oyle olması gerekiyor.

Eger aynı kart yoksa sizin kartınızdan daha güçlü bir ekran kartı veriyorlar yani en azından oyle olması gerekiyor.
Hocam şuanda RX 580 e en yakın kartları RTX 3050 8GB stokta olan hocam kart baskasina kargolamişlar diyorlar kart geldiğinde sizin adınıza kayıt açacilacakmiş

Hazır sistem olması sebebiyle ve ilk 6 ayda olması sebebiyle tüm sistemin yenisi ile değişimini talep edebilirsin. Sadece ekran kartını da kabul edebilirsin tabii ki ancak bu senin dezvantajına olur. Bununla birlikte amd ve nvidia kart işlevsel farklılıkları olması sebebiyle sen kabul etmedikçe muadil olamazlar. Yani en yakın bir üzeri bir amd kart varsa öncelikle bu muadili kabul edilir. Eğer söylediğin 3050 en yakın olan bir üzeri amd kartın altındaysa bunu farklı ekosistem olması sebebiyle muadili kabul etmeyebilirsin. Yine de sadece ekran kartı değişimini kabul etmeni önermiyorum, çünkü hazır sistemin kapasitesinden dolayı değiştirilecek ekran kartı sistemde güç sorunu yaratabilir.

Hazır sistemlerde garanti ayrı ayrı parçalar üzerinden değil kanunen faturada tek bir ürün olarak göründüğünden tüm sistem üzerinden baz alınır. Yani ilk 6 ayda herhangi bir parçada kusur olduğunda servis raporu olursa tüm sistem satışı yapılırken kusurlu olarak sayılacağından tüm hazır sistemi muadili ile değişim/iade hakkına sahip olursun.

Açıkçası önerim 6502 sayılı kanun 10. maddesi ve 11. maddesini kendilerine direkt yapıştırıp faturada tek bir ürün geçmesi sebebiyle tüm sistemin aynı seviyede veya en yakın bir üzeri hiçbir ücret istenmeden kusursuz yenisi ile değiştirilmesini talep etmen olurdu. Ancak bu talebi servisten ekran kartının çalışmadığı veya arızalı olduğuna dair bir onay geldikten sonra yapmalısın. Bu onay onarıma dair bir sms veya gelecek servis raporu ile olabilir.

Ayrıca 20 iş günü en fazla olan servis süresi senin satıcıya/servise soruna dair bildirim yaptığın ve bu bildirime karşın sana anlaşmalı kargo mesajı gönderdikleri andan itibaren başlar. Onların servis kaydı yaptırmasına göre değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…