İncehesap vs. Webdenal

birazdaha

Decapat
Vatan bilgisayar'dan RAM alacaktım ancak muhtemelen RAM'leri dual kit olarak pahalıya satmak için, iki adet alınmasına izin vermiyor. Ayrı ayrı sipariş verebilirsiniz ama onaylanmayabilir dediler aradığımda. her neyse. Bu yüzden Corsair 2400 MHz 8x2 olarak bu iki siteden birinden almaya karar verdim. Bu sitelerden hangisini kargo hızı ve daha önemlisi iade kolaylığı açısından önerirsiniz? Buna göre karar vereceğim, fiyat farkı da var bu arada 30 TL kadar. İlk kez buraları kullandığım için soruyorum.

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz C14 Ram CMK16GX4M2A2400C14R
Corsair Vengeance LPX Red 2x8GB CL14 DDR4 Bellek (CMK16GX4M2A2400C14R)

Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap'tan mouse pad almıştım. Paketlemesi berbattı ürünü kargo poşetine koyup göndermişlerdi ve bu yüzden kutuda ezilmeler mevcuttu, en azından balonlu poşete sarsalar basit ama etkili bir önlem olurdu. Bu yüzden pek memnun kalmadım yaptığım alışverişten.

Webdenal'dan ise hiç alışveriş yapmadım.

Ürün sipariş verdim bende webden. İlk günden arızalı ürün ulaştı elime. Geldiği gün irtibata geçtim ve kaba ve hoş olmayan bir dil ile karşılaştım telefonda. Hiçbir şekilde iade kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini söyleyip durdular. Arızalı ürünü geri gönderdim 1 aydan fazla bekledim ve bu süreçte bana herhangi bir bilgi verme gereksinimi bile duyulmadı. Ürünün kapıma geldiği güne kadarda kendilerinden hiçbir bilgi alamadım tabi. En sonunda bana gelen bilgide ise yeni ürün gönderildiği söyleniyordu lakin gelen ürünün kutusunun açılma yerinde parmağım kadar yırtıklar ve daha önce açılmış olmasından dolayı kutunun açılma yerlerinde eğrilme damar gibi bir çok deformasyon mevcuttu. Hal böyle olunca ürünü teslim almadım ve geri gitti. Arızalı üründen sonra bu seferde açılmış ürün için tekrar irtibata geçtim ve yine kaba bir dil ile karşılaştım. Bu seferde duyduğum tek laf iade yok oldu tabi. Göndereli 1 ay oldu ve hala daha bekliyorum. Yani kısacası arızalı, açılmış ürün gönderilse bile hiçbir şekilde iade söz konusu olmuyor. Bundan sonra heyecan aramaya, paramla rezil olmaya, 2 ayımı çöpe atmaya hevesli olmadığım için ilk ve son deneyimim oldu diyebilirim.
İnce hesaptan ise daha önce 4 alışveriş deneyimim oldu. 3 tanesi sorunsuz idi. 1 tanesi ise arızalı idi ama kolayca geri iade edebildim. Yukarıdaki örnekteki gibi sıkıntılarla karşılaşmadım ve karşımda olması gerektiği gibi kibar ve sorunları çözebilen bir insan vardı.

Son düzenleme:
İncehesap'tan mouse pad almıştım. Paketlemesi berbattı ürünü kargo poşetine koyup göndermişlerdi ve bu yüzden kutuda ezilmeler mevcuttu, en azından balonlu poşete sarsalar basit ama etkili bir önlem olurdu. Bu yüzden pek memnun kalmadım yaptığım alışverişten.

Webdenal'dan ise hiç alışveriş yapmadım.
Katılmıyorum. Bana gayet güzel şekilde geldi.

O RAM haricinde bunu önerebilirim. İki tane alıp dual yapabilirsiniz. Nanokatalog'da hiç garanti işleriyle uğrasmadim. Ancak müşteri hizmetleri baya yardımcı oluyor ve saygılılar. Ürün genelde ertesi gün kargolanıyor. Eğer o iki site arasında tercih yapmak gerekirse, ucuz olanı seçin. İki site de tanınan ve güvenilir siteler. Gerçi yukarıdaki yorumdan okuduğum kadarıyla webdenal işi biraz tehlikeli. Başınıza böyle bir olay geleceğini sanmam. Yine de riske atmaya değmez derseniz incehesap tercih edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı