Bakın hala yanlış anlıyorsunuz. Ne kadar küçük olsa bile görebilirsiniz. Siz elinize baktığınızda atom görebiliyor musunuz mesela? Evet aslında görüyorsunuz ama o kadar küçük ki net değil. Bana bütün şehirler denirse tum dünyadaki olarak anlarim ki oyle anlaşılmalı. Bütün hepsi anlamina gelir, bir bölgedeki anlamına değil. Ne kadar net olursa olsun bir şeyi değiştirmiyor. Apaçik düz olduğunu belirtmiş.Olum bashettiğin düzlükte tüm şehirleri göremezsin ki gene bulut yok mu bu dünyada ya da gözün 10 20 30 km uzaklığı da büyülenebilceğin şekilde görüyor mu? Tüm şehirler diyor dünya da ya da İsrail de demiyor nerede olduğu tam belirsiz.
Tanrı tarafından indirildiğini nereden biliyorsun?İncil indikten sonra üstünde çok oynanmıştır.
Yazıldı, pardon.Tanrı tarafından indirildiğini nereden biliyorsun?
İnsan eli ile yazılmış ise; o zaman değiştirilmesinin ne sakıncası var? Dahası: Allah'ın sözü olan Kuran, nasıl olur insan elinden çıkma bir kitabın düzgün hali olabilir?Yazıldı, pardon.
Bilginde yanlışlık var dostum. Şöyle ki, vahiy kavramı Hristiyanlıkta yok çünkü Tanrı (Rab) ruhunu İsa'nın üzerine indirdiği için vahiy yok. Yani İsa'nın sözü tanrı sözüdür. O yüzden Katolik kilisesi İsa'yı Tanrı olarak kabul eder. Teslis inancı da bu mantıkla doğmuştur.Eğer İslam dini açık açık İncil değiştirildi derse kendini çürütür. Değiştirildi demek için önce İncilin Tanrı'dan geldiğini kabul etmesi gerekir ve sadece bu bağlamda Tanrı'dan gelen İncil değiştirildi diyebilir.
Gerçek şu ki:
Yeni Ahit İncilleri Kim Yazdı? Tıpkı Eski Ahit'in İsa Mesih'in doğumuna kadar geçen bin yıl içinde İsrailliler'in hikayesini anlatması gibi, Yeni Ahit de İsa'nın yaşamını, doğumundan ve öğretilerinden ölümüne ve daha sonra dirilişine kadar, Hıristiyanlığın temelini oluşturan bir anlatı olarak kaydeder. İsa'nın çarmıha gerilmesinden yaklaşık kırk yıl sonra (İncil'e göre) MS 70 civarında başlayarak, Hıristiyan inancında merkezi belgeler haline gelecek olan hayatının isimsiz olarak yazılmış dört kroniği ortaya çıktı. İsa'nın en sadık yeryüzündeki öğrencilerinin veya havarilerinin (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna) adını taşıyan dört kanonik İncil'in geleneksel olarak İsa'nın yaşamı, ölümü ve dirilişinin görgü tanığı anlatımları olduğudur.
Ben Agnostik olarak tanımlıyorum kendimi. Bir tanrı/güç inancım var lakin iş İbrahimi ve diğer dinlere geldiğinde fazlasıyla tereddütlüyüm. Ben yaratıcının insanların iç işlerine karışacak, taleplerde bulunacak, cezalandıracak bir güç olduğu fikrine uzağım. Yalnız tüm dinlere ilgiliyim ve gerçek olsalar da olmasalar da kitap halinde çok başarılı ve güzel buluyorum. Lakin hadisler, tefsirleri eğip bükmeler, varyasyonlar bana göre insanların dinleri politik olarak kendi çıkarları için kullanmalarının sonucu. "Oku" emri ile kitap gönderen Allah, kullarının kaynağı muallak olan sözlerin peşinden gitmesini istemezdi.
Hayır bunu İslam dininin de İncil gibi eğilip bükülerek kullanılması için söyledim. Kuran değiştirilmedi diyoruz da Kuran ile alakası olmayan hatta çelişen ne kadar çok hadis kullanılıyor günümüzde. Bazı pagan adetlerini dine yamamak de ayrı konu.
Tabii ki. Agnostik olsam da Kuran'ı ve Hz. Muhammed'i yaşadığı dönemdeki insanları eğitmek, ilkel bir kavimden topluma dönüştürmek açısından devrimsel olarak kabul ediyorum. Hz. İsa'yı da bir figür olarak çok severim. Kitaplar yaratıcının kelamları da olabilir, peygamber dediğimiz insanların kendi fikirleri ve sözleri de olabilir bunun yargısına varmak benim haddim değil.
Kitap aslında bir geçirme.İnsan eli ile yazılmış ise; o zaman değiştirilmesinin ne sakıncası var?
Onu başka bir yorumda belitmiştin. Kısaca hıristiyanlar için Tanrı sözü incil değil isadır diye. Ancak ortaya çıkan incil, anlatımlar(söylentiler) ve görgü tanıklarının çıkarımıdır. (Hadis kitapları gibi, andırıyor.)Bilginde yanlışlık var dostum. Şöyle ki, vahiy kavramı Hristiyanlıkta yok çünkü Tanrı (Rab) ruhunu İsa'nın üzerine indirdiği için vahiy yok. Yani İsa'nın sözü tanrı sözüdür. O yüzden Katolik kilisesi İsa'yı Tanrı olarak kabul eder. Teslis inancı da böyle doğrudur.
Demek istediğin şu mu? İncil, Tanrı sözüdür ve bunu biliyorum çünkü Kuran'da yazıyor?Kitap aslında bir geçirme.
İNCİL - TDV İslâm Ansiklopedisi
Çıkarım diyemezsin işte dostum. İsa'nın (Rab) anlatımlarının mektuplaştırılmasıdır. İncili okuduysan eğer ne dediğimi anlarsın. Tevrat'ta İncil'de doğrudan tanrı sözüdür. Kuran vahye dayalı Allah kelamıdır. Yani Kuran'ın İncil ve Tevrat değiştirildi demesi tezat oluşturmaz inanılan kanı bu yöndedir.Onu başka bir yorumda belitmiştin. Kısaca hıristiyanlar için Tanrı sözü incil değil isadır diye. Ancak ortaya çıkan incil, anlatımlar(söylentiler) ve görgü tanıklarının çıkarımıdır.