İncil'e göre dünya düz mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kuran'la çelişen hadisler Kuran'ın değiştirildiği anlamına gelmiyor ki. İslam'da zaten hadislere inanma gibi bir şart yok.
Hadisler yanlıştır demek daha doğru olmaz mı?

Semavi dinlerin kutsal kitaplarına göre dünya düz. Kur'an'da da göğü düşmesin diye tutan biziz tarzı ayetler ayrıca göğün evin tavanı gibi düşünüldüğünü de gösteriyor. Yıl milattan önce bilmem kaç, milat ve 600'ler falan, ne bekliyorsun ki?

Kuran'la çelişen hadisler Kuran'ın değiştirildiği anlamına gelmiyor ki. İslam'da zaten hadislere inanma gibi bir şart yok.

İşte ben de bundan bahsediyorum. Kuran değiştirildi demiyorum, İslam inancı Kuran dışındaki etmenlerden ötürü sıkıntı yaşıyor. Kitaba göre mi yaşanıyor ve davranılıyor yoksa hadislere göre mi günlük yaşamda anlamak çok zor. Bu kitapta yasak diyorsun, çıkarıp hadisi gösteriyor sonra ver elini saçma sapan tartışmalar.

Size göre doğru Kuran var mı peki?
Kuran ve herhangi bir kutsal kitap olarak kabul gören hiçbir kitap ile: Evren'in ve her şeyin yaratıcısı olan bir güç tarafından insanlarla bu şekilde ve basit şekilde iletişim kurmadığını biliyorum. Dolayısıyla hiçbir kitap doğru değil. Aslında bu tanım yanlış. Yani doğru değil tanımı yanlış. Çünkü sanki bir yerlerde veya bir zamanlarda doğrusu varmış gibi anlaşılıyor.

İncil yüz kere de değiştirilmiş olsa (Hristiyanlar için) önemi yok demek tam olarak doğru değil.

Tam tersine sağlam inançlı olan kesim, "İncil yazarları" İncil'i yazdıkları zaman, "Kutsal Ruh" un etkisi ve koruması altında ve doğru olarak yazdıklarına, yani Tanrı'nın onlara Kutsal Ruh ile vahyettiği şeyleri yazdıklarına inanırlar.

Dolayısıyla değiştirildiğini ya da içinde hatalar çelişkiler olabileceğini kabul etmezler.

Anladım hocam. Bana da hadisler pek mantıkli gelmiyor. Adı üstünde zaten kesinligi belli olmayan rivayetler. Peki neden kendinizi agnostik olarak tanımlıyorsunuz? İslam'a veya hristiyanlığa veya herhangi bir dine inanmamanızın nedeni ne?

Komplo teorilerine inanan insanlar ile teistik dinlere inanan insanlar arasında hiçbir fark yok. Komplocuların komplo teorilerini savunma biçimi ile teistlerin kendi dinlerini savunma biçimi tamamen aynı.

Üşenmeyin dinleyin, metnin seslendirmesi yapılmış.

Her şeyin ve koskoca bilinmez evreni tüm detaylarıyla yaratan bir gücün, insanların iç işlerine karışmasını, o yasak bu doğru, helal/haram ayrımı yapmasını biraz politik buluyorum. O döneme kadar yaşamış insanların, hikayelerin, toplum dinamiklerinin ve kişisel görüşlerin bir sentezi olmuş gibi hissettiriyor bu kitaplar. Çok beğendiğim ve etkilendiğim ayetler var, yalan değil ama şöylesi de ilginç geliyor.

Bu tip ayetler, oradaki kavme ve sonrakilere adap öğretmekle ilgilidir, benzer başka ayetler de var. Kur'an'ı Kerim'in 23 yıl içinde yavaş yavaş bir toplum inşa ettiğini unutmamak lazım. Yani sadece iman esaslarının anlatıldığı bir kitap değildir elbette, hayata dair birçok konu bazen doğrudan bazen genel olarak ele alınır.

@kino Benim favori ayetim Bakara Suresi - 189

Sana hilâllerden soruyorlar. De ki: Onlar insanlar için de, hac için de vakit ölçüleridir. Bununla beraber iyilik, evlere arkalarından gelmeniz değildir. Fakat iyiliğe eren, kötülükten korunan kimsedir. Evlere kapılarından gelin, Allah'tan korkun ki, kurtuluşa eresiniz.

Birden bire konu değişiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…