İncil'e göre dünya düz mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tabii ki. Agnostik olsam da Kuran'ı ve Hz. Muhammed'i yaşadığı dönemdeki insanları eğitmek, ilkel bir kavimden topluma dönüştürmek açısından devrimsel olarak kabul ediyorum. Hz. İsa'yı da bir figür olarak çok severim. Kitaplar yaratıcının kelamları da olabilir, peygamber dediğimiz insanların kendi fikirleri ve sözleri de olabilir bunun yargısına varmak benim haddim değil.

Bu ayette iki farklı konu işleniyor. Bir ayette tek konu işlenir diye bir kaide yok. Başka ayetler de var tek ayette birbirinden bağımsız konuların ele alındığı.

Bu ayette iki farklı konu işleniyor. Bir ayette tek konu işlenir diye bir kaide yok. Başka ayetler de var tek ayette birbirinden bağımsız konuların ele alındığı.
Fark eder mi? Benim favorim işte, benim hoşuma gidiyor yani ne var bunda? Neyi ispatlamaya çalışıyorsun ki?

Herkese bir atar bir gider asıl siz neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz? Bu ayetin sizin "favoriniz" olma sebebi "konunun birde değişmesi" ya hani! Başka ayetler de var sürpriz olmasın sonra size yardımcı oluyorum!

Kabak tadı verdi artık.
Sana cennette iyi mesailer, iş üstündeyken ekrandan izlersin cehennemde yanışımı.

Kabak tadı verdi artık.

Ben size Cehennem'e gideceksiniz demedim, bence gayet zeki sorgulayan bir insansınız, sizi kötü biri olarak görsem cevap vermem zaten.

Size bu ayetle ilgili bir izah yaptım anlaşılmaz şekilde bir tepki verdiniz. "Neyi ispatlamaya çalışıyorsun? ne demek? Burada siz birşey yazıyorsunuz biz birşey yazıyoruz. Siz de biz de insanız söyleyeceklerimiz var ki yazışıyoruz.

İfadeler: GCN
Sonuç olarak kitapların doğruluğundan bağımsız olağanüstü bir olay söz konusu. Kapalı bir mağarada tüm şehirleri gösterdi yazsa bile bilimsel bir mantık aramak çok doğru olmaz doğaüstü bir olay sonuç olarak. Yani bu çıkarım doğru olmaz.

Yalnız hocam bütün dünyayı gösteren İblis. Buna mucize demezler sanırım Hristiyanlar'da, doğaüstü mü desek.

Gerçi bir de edit yapayım: Bütün şehirleri diyor bütün dünya değil.

Son düzenleme:
@chaturanga
Dostum bu şeye benziyor. Benim favorim kırmızı ferrari diyorum ama sen çıkıp yahu kırmızı BMW de var. Diyorsun.

Mesajlara hakmadım konuya göre cevaplıyalım.
Gökkubbenin üstünde oturan Rab'dir,
Yeryüzünde yaşayanlarsa çekirge gibidir.
Gökleri perde gibi geren,
Oturmak için çadır gibi kuran o'dur.
Yeşeya 40:22

Gökleri yerli yerine koyarken enginin yüzü üzerinde yarımküreyi çiezerken.
özdeyişler 8:27

Burada küresellikten bahsediliyor, zaten kutsal kitap yaratılışta tanrının yarattığı gökkube'den de bahsediliyor, yaratılış tevratın içinde ama tevrat ve incil 2 farklı kitap değiller.

İsa ve Incil'e bakarsak o dönemde kaç şehir vardı? Dağ'a çıkıp kurulan şehirleri gayet rahat görürlerdi iblisle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…