Amerika'nın Türkiye içindeki bir hava üssü. Adana'da olduğu için hem Ortadoğu hem Akdeniz güvenliği ve oralarda olacak herhangi bir durum için daha hızlı müdahale için diyebilir muhtemelen.
Amerika'nın Türkiye içindeki bir hava üssüdür. Ortadoğu, Asya, Avrupa, Akdeniz, Karadeniz, Afrika gibi bölgelere yakın olduğu için Amerika birçok önemli operasyonunu buradan yönetiyor. Ayrıca burası Amerika ve NATO için kritik öneme sahiptir.
O kağıtta kalan bir bilgi tabii ki. En büyük hayırları ezelden beri düşmanımız olan Ruslar ile düşman olmaları. Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığından çıkarsak bir kaşık suda bizi boğmak isteyenler çok çıkacaktır.
Amerikanvari evlerin Türkiye'de neden yapılmadığını merak ediyordum, yapılsa acaba Amerika'ya benzer mi falan diye düşünmüştüm, cidden çok güzel olmuş.
Amerikan denmesinde çok sakınca yok. Projeyi başlatan, yapan, işleten ve içinde asker barındıran ülke Amerika. NATO askerleri, ekipmanları ve uçakları da var ama menşei ABD genel olarak. NATO ile ortak operasyonlar olduğunda NATO'ya açılan bir üs.
Amerikan denmesinde çok sakınca yok. Projeyi başlatan, yapan, işleten ve içinde asker barındıran ülke Amerika. NATO askerleri de var ama menşei ABD genel olarak. NATO ile ortak operasyonlar olduğunda NATO'ya açılan bir üs.
Ben sakınca olarak söz etmedim. Zaten dünyadaki NATO üslerinde Amerika'nın da etkinliği mevcut. İlk olarak akla "Amerika" getirilerek algıya sebebiyet vermemesini belirttim. Sonuçta Türkiye'de birden fazla NATO üssü var ama İncirlik çok fazla konuşuluyor. Burger King sayısı sorgulanmaz mesela.