Indiana Jones and the Great Circle Metacritic ortalaması 86(Xbox) ve 87(PC) oldu

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Basın ile kullanıcı yorumları Twitter'da takip ettiğim bir kullanıcıya göre çok farklıymış. Kullanıcılar oyun çok iyi olabilecekken yapay zeka vb. şeylerin bazılarının çok kötü olması sebebiyle sıradan bir oyun olarak görürken basın oldukça yüksek puanlar vermiş.

Basın parasını yediği her büyük şirkette olduğu gibi bu oyunda da optimizasyondan puan kırmamış. Hatırlarsanız aynı basın mensupları Stalker 2'ye optimizasyondan dolayı ağır puanlar kırmıştı. Oyunun sistem gereksinimleri sebebiyle optimizasyon anlamında rezil olması bekleniyor.

Metacritic:

Bu yapay zeka işini, çoğu firma adamakıllı yapamıyor nedense. Örneğin Ubisoft oyunlarının yapay zekası berbat. Far Cry 4 oynadığım zamanda, NPC'nin önündeyim. NPC, ateş etmeyi unutuyor. Bu nasıl düşman yav?

Bu arada oyunun optimizasyonu fena değil. 4070 Ti Super gibi bir kart ile DLSS kalite 4K en yüksek ayarlarda 60-80 FPS arası oynayan gördüm.

4070 Ti Super için normal gibi görünebilir ama günümüzdeki çoğu yeni oyun 4K'da bu kartı zorluyorken bu değeler gayet kabul edilebilir.

Oyunun tam çıkmasını bekliyorum açıkçası merakımı cezbetmedi değil özellikle ara sahne kalitesinin grafiklerine hayran kaldım gerçekten sırf ışıklandırma için bile hayran kalınabilir.

Optimizasyonunun kötü olmasının sebebi olması gerekenden çok daha fazla VRAM tüketiyor RDR 2, 5 GB tüketirken bu oyun 10 11 GB'ye kadar tüketebiliyor.

@KalleŞ1

VRAM kullanımı optimizasyon ile alakalı değil oyun motorundan ve kullanılan teknolojilerin istekleriyle alakalı.

RDR 2'nin yapılma yılı belli yapıldığı oyun motoru da belli. UE5 ile yapılan oyunlar çok fazla poligon içeriyor örneğin RDR 2'de grafikler iyi gibi olsa da dikkatli bir bakışla çizim kalitesinin düşük olduğu fark edilebiliyor. EU5 oyunları ise poligonların içeriği yüzünden tüm grafikleri işliyor haliyle günümüz kartlarının gücü ve VRAM'leri anca dayanabiliyor ki grafikler daha da iyileşince bu sefer donanımlar yetişememeye başladı.

UE5 ile yapılıp daha düşük VRAM'larda çalışan oyunlar var bu oyun daha yeni çıktı hem güncellemeler ile düzeltilir muhtemelen.

Başlı başına çok ilginç olan bir süreç Indiana Jones and the Great Circle.

MachineGames'in rakiplerine karşı almış olduğu FPS kararı sonucunda fragmanlarda karakterin ip fırlatmış olduğu animasyonlar bile mobil oyun absürtlüğünde gözüküyor ve oyun yılın sonunda çıkış yapmış olduğu için ödül törenlerine dahil edilemiyor.

RTX 4090'lı sistem gereksinimlerinin tepki çekmiş olmasının ardından alınmış olan Denuvo kararının da tepki çekmiş olması üzerine şirket tarafından Denuvo'nun üç günlük bir koruma sağladığına dair bir iddia ortaya atıldı fakat oyunun erken erişim sürümü çıkar çıkmaz kırıldı.

MachineGames'te ilginç bir kriz var. Oyunun çıkış bile yapmadan önce bu yılın Gamescom sunumunda büyük bir heyecan ile 6 ay sonra PlayStation 5'e çıkış yapacağının açıklanmış olması bile büyük bir absürtlük. Şahsen Xbox'ın yerinde olsaydım yerin dibine girerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Puanlar şişirilmiş, yapımın geliştirilme sürecinde ise ciddi bir sancı var. Yarın bir şey olduğu zaman ''Oyunu PlayStation 5 için vermiş olduğumuz tarih gibi 2025'in ilkbahar döneminde çıkartmak istiyorduk ancak Xbox bizi 2024 yılına zorladı'' açıklamaları yapılacağından adım gibi eminim. Optimizasyon tartışmaları da bu krizi alevlendiriyor.

Son düzenleme:
Sistem gereksinimlerini gördükten sonra oyunu kafadan sildim. Ray Tracing zorunlu olması, 3080Ti istemesi çok can acıtıcı.

Sistem gereksinimlerini gördükten sonra oyunu kafadan sildim. Ray Tracing zorunlu olması, 3080 Ti istemesi çok can acıtıcı.

O gerçek değil ama inanılmaz VRAM sorunu var. UE5 oyunlarından Hellblade: 2 ve Stalker bile, 6 7 GB VRAM istiyorlar full grafikte bu oyunda aham şaham bir grafikte göremedim ben şahsen.

Oyunu oynayan bir arkadaşım keşifin oldukça keyifli olduğunu söylüyor. Oyun keyifli gibi duruyor aslında. Tam beklediğim gibi. Çok özel bir yanı yok ama iyi, tadımlık oyun gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…