İndirdiğim dosyalar nereye inecek?

Şimdi ben 240 GB SSD 1 TB HDD'ye sahibim. Windows'u SSD'ye kurdum fakat indireceğim oyunlar çok fazla olacağı için HDD'ye kurulmasını istiyorum. Windows SSD'ye kurulu olsa da bunu yapabilir miyim? Eğer HDD'ye kurarsan Windows SSD'ye kurulu olduğu için SSD'deki gibi hızlı çalışır mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

Şöyle açıklayayım:

SSD windows kurduysanız orda indirilenler olacaktır tabii fakat İnternet Download Manager yada hangi web tarayıcısını kullanıyorsanız ayarlarında dosyalar nereye indirilsin bölümü var ordan yapabilirsiniz hata olursa yazınız. Bir fark olacağını sanmıyorum fakat genede pc hakkında uzman birisiyle görüşünüz.

İnternet Download Manager kullanıp indirmeleri HDD'ye yönlendirebilirsiniz.

İndirdikten sonra taşıyabilirsin veya idm ile yaparsın

Evet Windows SSD'ye kurulu olsa da bunu yapabilirsin.
Hayır HDD'ye kurarsan SSD'deki kadar hızlı olmayacaktır.

Yine de SSD'deki gibi hızlı açılır mı?

Evet Windows SSD'ye kurulu olsa da bunu yapabilirsin.
Hayır HDD'ye kurarsan SSD'deki kadar hızlı olmayacaktır.

Windows SSD'ye kurulu. Oyunlara HDD'ye kurduğumda SSD'deki aynı hıza alacağım değil mi?

İndirdikten sonra taşıyabilirsin veya IDM ile yaparsın.

Ama SSD'deki hızı alırım değil mi?

Windows SSD'ye kurulu. Oyunlara HDD'ye kurduğumda SSD'deki aynı hıza alacağım değil mi?
Windows açılışı ve sistemsel işlerde hızlı olacak. Programları SSD'ye kurarsan onlar da hızlı olacak.
Fakat oyunları HDD'ye kurarsan; açılış hızları, yükleme ekranları vs yavaş olacaktır.

Evet Windows SSD'de kurulu olsa dahi oyunları HDD'ye kurabilirsin. HDD hızını artırmak için anakartının StoreMI teknolojisini kullanmanı öneririm, daha önce denemedim fakat aktif etmesi basit.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim anlamadağım şey ilk önce SSD'ye kurup sonra HDD'ye aktarırsam SSD hızında mı çalışır?

Benim anlamadağım şey ilk önce SSD'ye kurup sonra HDD'ye aktarırsam SSD hızında mı çalışır?
Hayır öyle olmaz Yükleme ile çalışan herhangi bir uygulamayı başka yere taşırsan çalışmaz tekrar yükleme yaptırır. Hız konusunda da, dosya nerede ise oranın hızına uygun çalışır. O an HDD'de ise onun hızında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…