İndirilen virüslü dosyadan bilgisayarıma sızılmış ne yapabilirim?

Umutlow

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayara bir dosya indirdim dosya virüslüymüş. Daha sonra sildim silmeme rağmen hesaplarıma giriyor örneğin YouTube'a video yüklüyor. Steam'den item almış kendine nasıl önleyebilirim? Antivirüs programları görmüyor.

Bence bütün hesaplarınızın şifresini değiştirip bilgisayara format atın. Format esnasında da kaç disk varsa hepsini sıfırlayın.

Format atmadan önce de tarayıcınızın (Google Chrome, Microsoft Edge vb.) ayarlardan çerezlerini sıfırlayın.

Edit: şifre değiştirme işlemini formattan sonra veya başka bir cihazdan yapın

Tüm şifrelerinizi değiştirin google hesabınızın güvenlik seçeneklerinden de giriş yapan cihazların oturumunu kapatın aktif değilse 2Faktörlü doğrulamayı açın ve bilgisayarınıza mümkünse format atın çünkü anti-virüs programlarından kaçabilen virüsler türedi

Hocam valla artık bu tarz konularda dalga mı geçiliyor bilmiyorum ama neyse, sosyal medya hesaplarınızın şifresini değiştirin, şifre yöneticisi kullanın ve trojan virüsünü ne zaman fark edip tarama yaptınız onu da belirtin.

Hocam niye dalga geçilsin ki herkesin başına gelebilecek bir durum geçen bir tane bulaştı virustotal bile bulamadı her gün farklı hesap gitti kafayı yiyecektim az daha.

Hocam niye dalga geçilsin ki herkesin başına gelebilecek bir durum geçen bir tane bulaştı virustotal bile bulamadı her gün farklı hesap gitti kafayı yiyecektim az daha.
VirusTotal'de çıkmama ihtimali var, evet, ancak büyük bir ihtimalle indirdiğiniz dosyadan bulaşmamıştır.

Büyük ihtimal çerezlerini kopyalamış. Hemen hesaplarının şifrelerini değiştir. 2 AD kapalıysa aç. Önemli hesaplarını başka bir cihazdan açacağın yeni bir e-posta adresine geçir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…