Çözüldü İndirilen ZIP dosyası silinmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB (8x2) Corsair
SSD veya HDD modeli
500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici Harddisk
Ekran kartı
Nvidia RTX 2060 (düz versiyon)
Anakart
Asus PRIME H610M-K D4
İşlemci
intel İ5 12400f
WinRAR üzerinden içindeki tüm dosyaları sildim çünkü direkt çöp kutusuna atamıyordum. Fakat şimdi yine atamıyorum. Komik bir hata yaptım galiba. SS'te gösterdiğim gibi böyle kaldı bu. Yardımcı olabilecek varsa çok güzel olacak :) bu arada sadece hızlı erişimde gözüküyor. İndirdiğim diskte, Görev Yöneticisi ve Denetim Masası gibi yerde hiç yok. Ayrıca GitHub'dan indirdim.

Screenshot_12.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar,
Windows'un "Hızlı Erişim" kısmında silinmiş veya taşınmış bir dosyanın takılı kalmasından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Ama önce bunu dener misin?
Başlat > CMD yaz > Sağ tıkla Yönetici olarak çalıştır.
''del /f /q "C:\Users\atala\Downloads\Dosya Adı.zip''
  • del: sil
  • /f: dosya salt okunur olsa bile zorla sil
  • /q: sessiz kip, onay istemez

Olmazsa;
  • Dosya Gezgini > Görünüm > Seçenekler > Klasör ve Arama Seçenekleri > Gizlilik bölümünden:
    • “Temizle” butonuna bas.
    • “Hızlı erişimde son kullanılan dosyaları göster” kutusunu geçici olarak kapat.
  • Ardından yeniden başlat.
Bu da olmazsa;
  • Bilgisayarı Güvenli Mod ile başlat (Shift + Yeniden Başlat > Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarları > Güvenli Mod).
  • Güvenli modda ZIP dosyasını sil. :) Umarım işine yarar.
Selamlar,
Windows'un "Hızlı Erişim" kısmında silinmiş veya taşınmış bir dosyanın takılı kalmasından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Ama önce bunu dener misin?

Olmazsa;
  • Dosya Gezgini > Görünüm > Seçenekler > Klasör ve Arama Seçenekleri > Gizlilik bölümünden:
    • “Hızlı erişimde son kullanılan dosyaları göster” kutusunu geçici olarak kapat.
Bu da olmazsa;
  • Bilgisayarı Güvenli Mod ile başlat (Shift + Yeniden Başlat > Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarları > Güvenli Mod).

Artı -1 Eksi
Çözüm
Selamlar,

Olmazsa;
  • Dosya Gezgini > Görünüm > Seçenekler > Klasör ve Arama Seçenekleri > Gizlilikbölümünden:
Bu da olmazsa;
Hocam oldu çok teşekkür ederim. Bu hızlı erişim bölümü sadece dosyaların açma/kapama tuşu gibi bir şey herhalde. Umarım ben daha önceden yaptığım WinRAR'dan silme işlemiyle birlikte de yer kaplamıyordur artık. Çok büyük bir dosyada değil ama olsun 103MB, 103MB'tır :D

Dosya Ekleri

• Screenshot_17.png
    Screenshot_17.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 12
Hocam oldu çok teşekkür ederim. Bu hızlı erişim bölümü sadece dosyaların açma/kapama tuşu gibi bir şey herhalde. Umarım ben daha önceden yaptığım WinRAR'dan silme işlemiyle birlikte de yer kaplamıyordur artık. Çok büyük bir dosyada değil ama olsun 103MB, 103MB'tır :D
Sevindim hocam iyi günler dilerim :)

@Little Doge ve @Mustafa.Kaan arkadaşlar mesaja neden beğenilmedi mesajı bıraktınız? Yoksa yanlış bir şey mi var :/ Sadece merak ve endişeden bu arada. Çünkü sorun yaşamadım şuanlık. Yazının kalınlığını sizden bahsetmek için böyle maalesef yanlış anlaşılmayayım.​

@Little Doge ve @Mustafa.Kaan arkadaşlar mesaja neden beğenilmedi mesajı bıraktınız? Yoksa yanlış bir şey mi var :/ Sadece merak ve endişeden bu arada. Çünkü sorun yaşamadım şuanlık. Yazının kalınlığını sizden bahsetmek için böyle maalesef yanlış anlaşılmayayım.​

Bu 2 arkadaş anlamsız şekilde yaptığım yorumlara olumsuz ifadeler bırakıyor. İnterneti efektif kullanıp yardımcı olmaya çalışıyorum yine de bu tip insanlar çekemiyor. Aklında soru işareti kalmasın İnşaat mühendisiyim 20 yıldır bilgisayar başındayım. Araştırma yapmayı severim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Bu 2 arkadaş anlamsız şekilde yaptığım yorumlara olumsuz ifadeler bırakıyor. İnterneti efektif kullanıp yardımcı olmaya çalışıyorum yine de bu tip insanlar çekemiyor. Aklında soru işareti kalmasın İnşaat mühendisiyim 20 yıldır bilgisayar başındayım. Araştırma yapmayı severim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Aslında bende öyle tahmin ettim yine de sorayım dedim. Zira sadece hızlı erişim bölümünden bir şey silmek ne kadar kötü olabilir. Bu yüzden sormak istedim. Kendini açıkladığın içinde ayrı teşekkür ederim. Yardımcı oldun gerçekten :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı