Steam İndirme hızı ile disk hızının eşit olması normal mi?

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar görselde bıraktığım gibi bir durum var. Sizce bu bir sorun mu olması gereken bu mu? Aklıma takıldı çünkü. Sanki önceden daha hızlı indiriyordum oyunları. Format attım temiz ama düzelmedi.

Ekran görüntüsü 2025-05-25 010716.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar görselde bıraktığım gibi bir durum var. Sizce bu bir sorun mu olması gereken bu mu? Aklıma takıldı çünkü. Sanki önceden daha hızlı indiriyordum oyunları. Format attım temiz ama düzelmedi.

Eki Görüntüle 2498344

İndirme hizindan bagimsiz olarak HDD yavas ise her turlu HDD'nin hizinda indirme yapilir.

İnternet hiziniz bu kadar destekledigi icin SSD de gelen veriyi yaziyor olmayan veriyi yazamaz sonucta.

Haklısın. Aslında bende öyle düşünmüştüm fakat sanki o bölümde değerler şu ankinden daha farklıydı diye hatırlıyorum yanlışta olabilir. İnternet hızımda değişen bir şey de olmadı ama anlamadığım şekilde Steam'de eşit ilerlerken mesela Epic'te 50 ile indiriyorsam zaman zaman 100 yazdığı genelde de 70-80'lerde dolandığı oluyor.

Haklısın. Aslında bende öyle düşünmüştüm fakat sanki o bölümde değerler şu ankinden daha farklıydı diye hatırlıyorum yanlışta olabilir. İnternet hızımda değişen bir şey de olmadı ama anlamadığım şekilde Steam'de eşit ilerlerken mesela Epic'te 50 ile indiriyorsam zaman zaman 100 yazdığı genelde de 70-80'lerde dolandığı oluyor.

Epic zaten hizi hatali olcuyor Steam'e gore veya gorev yoneticisine gore kontrol edebilirsiniz.

HDD'nin darbogazina ugramak icin minimum 1 gigabit internet lazim zaten.
100 Mbit internetinde HDD'nin saniyede 12,5 MB/sn yazamamasi icin sebep yok.

İnternetim yavas oldugu icin bende arkadasin yazdigi sorundan muzdarip oluyorum internetim 16Mbit o yuzden SSD en fazla 20-25Mbit yazabiliyor Steam'den bir oyun falan indirirken.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı