Steam'de en yüksek 3 MB/sn, ortalama da 2.8 MB/sn indirme hızı alıyorum ama hız testi yaptığımda saniyede 12.5 MB indirme hızı alıyorum. Neden Steam'de bu hızı alamıyorum?
Speedtest'te 12.5 download alıyorsan normal. 2.8 ile 3 arası bir şey olur zaten. Benim internet sabit 80 download veriyor ama 80 ile indiremiyorum öyle düşün.
Steam'de en yüksek 3 MB/sn, ortalama da 2.8 MB/sn indirme hızı alıyorum ama hız testi yaptığımda saniyede 12.5 MB indirme hızı alıyorum. Neden Steam'de bu hızı alamıyorum?
Hız testi yaptığınızda internet hızınızı Megabit/saniye cinsinden gösteriyor. Ancak Steam'den indirme yaparken megabyte/saniye cinsinden gösteriyor. 8 tane bit bir tane byte yapıyor. Yani Steam'de 3MB/s ile indiriyorsanız bunu 8 ile çarpın 24 megabit/saniye yapıyor.
Belirttiğiniz üzere 100 Mbps pakete sahipseniz, Steam ayarlarından indirme sekmesine girip buradan indirme bölgesini değiştirip tekrar deneyin. Örnek olarak ABD - New York veya Belçika deneyebilirsiniz.
Belirttiğiniz üzere 100 Mbps pakete sahipseniz, Steam ayarlarından indirme sekmesine girip buradan indirme bölgesini değiştirip tekrar deneyin. Örnek olarak ABD - New York veya Belçika deneyebilirsiniz.