Infinix Hot 30 aşırı kasıyor

Rolesional

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bakın oyunlarda kasmasını anlıyorum ama PUBG Mobile Lite'da bile kasıyor. Reeder P13 blue Max Pro Lite 2022 New State'i bile akıcı oynatıyordu. Ama bu hot 30 beni deli etti. Yazılımının rezil olmasına ve 4 GB RAM ile Android 13 çalıştırmasına bağlıyorum bunu ayrıca aşırı ısınıyor. Acaba bu telefon için harika bir Custom ROM var mı? Uydurma bile olur bir iki şeyi bozsa da umurumda olmaz performansı artsın yeter. O kadar kötü yazılım yapmışlar ki telefonu sömürüyor. Keşke stok Android yükleselerdi en azından bu kadar kasmazdı.

Jenerik sürücüler üzerinden çalışacağı için sistem oyun performansı yerlerde olacaktır diye düşünüyorum.

Sanırım sorunu çözdüm geliştirici seçeneklerinden animasyon ölçeklerini kapattım ve hata ayıklama açıp bilgisayara bağlayıp ADB üzerinden çözünürlüğü 720P'ye düşürdüm gözle görülür bir fark yaşandı droplar aşırı derecede düştü. Asphalt 9 bile ufak donmalarla oynanıyor şu anda.

Güzel gelişmeler bunlar. Demek G88 ile FHD+ ekran gitmiyormuş. Peki çok bulanık olmadı mı ekran?

Yok gayet iyi sadece Asphalt 9'da böyle nasıl desem CS oynarken 4:3 yaparsınız ya o ayar gibi bulanıklaşıyor. PUBG'de ise normal gayet. Evet harbiden keşke 720p olsaymış ekran çünkü G88 düzgün kontrol edemiyor 1080P'yi ayrıca şu anki çözünürlük ayarında kamera uygulaması vb. buglu çalışıyor fotoğraf kalitesi de düşük çıkıyor garip bir şekilde.

Kamera için open camera uygulamasını dener misiniz?

Hocam indirdim baktım iyi güzel ama 50MP ayarı yok uygulama en fazla 12MP'e kadar çekebiliyor.

Güzel gelişmeler bunlar. Demek G88 ile FHD+ ekran gitmiyormuş. Peki çok bulanık olmadı mı ekran?

Hocam konu bununla alakalı değilmiş gittim DSU Sideloader kullanıp LineageOS (Android 15) GSI ROM yükledim oyunlar cayır cayır çalışıyor. Infinix telefonunu yazılımla mahvetmiş resmen... Asphalt Legends Unite bile en düşük grafiklerde ilk kez girdiğinde çok ufak FPS düşmesi yiyor sonradan düzeliyor mis gibi oynanıyor. Tek bir sorun var o da telefon araması düzgün çalışmıyor ben karşıdakini duyamıyorum o da beni duyamıyor bunu nasıl çözeceğimi bulamadım ama boş zamanımda oyun oynamak için çok iyi bir yöntem oldu zaten arama konusunu da işe giderken orijinal ROM açık olacak yani telefonda sadece oyuna gireceğim zaman bildirimde gözüküyor oradan açacağım LineageOS'u çok hızlı çalışıyor.

Son düzenleme:
Çin ürünlerinin çoğu özensizce yapıldığından vs. sorunlu oluyor ve uzun ömürlü olmuyor, çinde yapılmış ürünlerin çoğu sadece fiyat performans diyebileceğimiz düşük fiyatlı seni bir kaç yıl kadar götürebilecek ürünler olur, kaliteli bir ürün alırken çin yapımı olmamasına dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı