İnform UPS bilgisayara nasıl bağlanır?

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 2 gündür uğraşıp bir türlü çözemediğim bir konu var. Ben inform 3kva sinus premium UPS aldım. Bunu bilgisayara bağlayıp programdan detayları görmek istiyorum fakat nasıl bağlayacağımı bir türlü çözemedim. Gecenin bu saatinde kalktım iş yerine gittim kablo arıyorum. Buldum fakat bunun iki tarafı da 2 sıra pinli. Yani şöyle diyeyim, normal VGA kablo 3 sıra pinli. Bana 2 sıra pinli lazım. Yani aşağıdaki fotoğrafta bulunan kablo. Buldum ama iki tarafı da aynı. Ben bunu bilgisayarın neresine takacağım?
@Yener K.

Merhaba, ups RS232 üzerinden haberleşme yapıyor. RS232 serial port iletişim standartıdır aslında. Dolayısıyla, serial port girişine uygun bir kabloya ihtiyacınız var (2 sıra pinli olarak bahsettiğiniz.). Ve bu girişe uygun bilgisayarınızda port olması gerekir.

Hayatımda öyle bir port hiçbir bilgisayarda görmedim. Acaba özel kartı mı var onun? Eski bilgisayarlardaki Wi-Fi kartı Ethernet kartı vb. gibi X16'ya falan takılan?

RS232'den output veriyor galiba. Eski bir çıkış birimi RS232 kablo + USB çevirici ile çözebilirsin.

Onun dönüştürücüsü bizde olmaz büyük ihtimalle.
Kabloyu keserek USB'ye aktarma ihtimalim nedir? UPS ve bilgisayara zarar vermeden deneme yanılma yoluyla.

Eski bilgisayarlarda vardı giriş portları. Maalesef o zaten çeviren bir elektronik devre COM portlar aracılığıyla bağlanacaksın.

Serial port üzerinden USB çıkışı alabildiğiniz dönüştürücüler mevcut arkadaşın da dediği gibi. Bu giriş çok eski bir giriştir ve eski anakartların üzerinde bulunurdu.

Yapamazsınız USB'ye direkt bağlayamazsınız çevirmeniz gerekir onu da dönüştürücüler yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…