İngiliz Dili ve Edebiyatı Nasıldır?

Üniversitede bu bölümü veya İngilizce Öğretmenliği bölümünü seçmeyi düşünüyorum. Bu bölümleri okuyan, bilgi sahibi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Ben İngilizce Öğretmenliği okuyorum fakat ablam İngiliz Dili ve Edebiyatı. İsminden de belli olduğu üzere temelinde edebiyat yatıyor. Kitap, şiir, roman okumayı, araştırmayı seven bir kişi için ilgi çekici olabilecek ama sevmediğin zaman eziyete dönüşebilecek bir bölüm. Sonucunda ise hakkını verdiyseniz gerçekten donanımlı bir şekilde bitiriyorsunuz.

İşin öğretmenlik kısmı ise bir tık daha kolay gibi diyebiliriz. Öğretmenlik okuduğun zaman öğretmen veya tercümanlık okuduğun zaman tercüman olmak zorundasın diye bir şey yok bu arada ama tabii ki kesinlikle öğretmen olacağım diyorsanız ilgili bölümü okumanın artısı daha fazla olacaktır.

Hangi bölümde dili daha iyi öğrenirim dersen; neredeyse tamamen aynı ve kişiye göre değişen bir durum. İstenildiği sürece her bölümde rahatlıkla öğrenilebilir.

Bölüm seçimi biraz da sizin ilerisi için ne düşündüğünüze bağlı olarak verilebilecek bir karar.

Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyorum. Üniversitenin akademik kalitesi sayesinde derslerimiz sürekli Prof ve Doçlar ile geçiyor. Bölümün iş alanı çok geniş. Gerek üniversitede gerekse diğer sektörlerde (kadrolu İngilizce öğretmeni de olabiliyorsun) iş bulman kolay. Fakat bölüm şehirden şehire değişse de genel olarak bitirmesi zor bir bölüm bitirme tezi olmamasına rağmen. Özellikle bizim üniversitede öğrenciler çok zorlanıyor. Sadece İngiliz Edebiyatı değil Amerikan ve Antik Yunan Edebiyatı da görüyoruz. İngilizce Öğretmenliğinde dersler daha kolay ve uygulamalı olarak ilerliyor. Sonuç olarak eğer sadece İngilizce üzerine devam etmek istiyorsan İngilizce Öğretmenliği tercih etmelisin. İngiliz dili ve edebiyatı hakkında dolu bir insan olup dilbilimci olarak mezun olmak istiyorsan da İngiliz Dili ve Edebiyatı tercih etmelisin. Fakat dediğim gibi zorluğundan ötürü bölümü bırakan arkadaşım çok.

@dansemacabre @apesh1t Peki İngiliz Dili ve Edebiyatı seçtiğimde formasyon alıp öğretmen olunabiliyormuş. Bu formasyon dedikleri tam olarak ne oluyor? Bir de TYT ve YDS'den kaç net yaparsam güzel bir yere yerleşebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Formasyon ile öğretmenlik dışında belirli bölümlerde okuyan kişiler öğretmen olabiliyor. Formasyon eğitiminde kişiye öğretmenlik ile ilgili derslerin eğitimi veriliyor ve bunun sonucunda başarı elde ederseniz belgeyi alıyorsunuz. Formasyon hakkında bildiklerim genel olarak bunlar.

Formasyon kaldırıldı artık formasyon hiç bir bölümde bulunmuyor maalesef. Sadece son sınıf öğrencileri bu sene son formasyonlarını yaptılar. Yüksek lisans yapma şartı getirildi diye biliyorum daha doğrusu. Ama inanın şu bölümü bitirip öğretmen olmak tamamen amelelik. Yani öğretmen olmak değil madem öğretmen olacaksın neden katlandın bu bölümün zorluğuna? Ben o yüzden akademisyen olmayı düşünüyorum. Sınav puanına gelirsek ben LYS-5 ile 21 bin sıralama ile gelmiştim. İnternetten araştırırsanız yeni sistem ile hangi puanlar isteniyor öğrenebilirsiniz.

Bende Amerikan kültürü ve edebiyatı veya İngiliz dili ve edebiyatı düşünüyordum ancak iş imkanları açısından hiç yeterli bir cevap alamadım bugüne kadar genelde hep üstü kapalı cevaplar oluyor kimse gelip şu şu meslekleri yapabilirsin dediğini duymadım.

İngilizce Öğretmenliği, Akademisyenlik, Çevirmen, Turist Rehberi, Şirket Danışmanı, Otel Resepsiyonu, Konsoloslukta Ateşelik. Meslek alanı en geniş bölümlerden biri. Çabanıza göre meslek bulmak size kalmış. Asgari ücrete dil kursunda da çalışabilirsiniz, konsoloslukta diplomatta olabilirsiniz. Tamamen okuduğunuz üniversite ve sizin çabanıza bağlı.

İngilizce öğretmenliği bölümü sadece bir göldür, kendini geliştirmek istiyorsan İngilizce Edebiyat oku çünkü Okyanuslara akanb bir nehirdir Edebiyat. Bu bölümde sadece İngiliz Edebiyatı öğretilmiyor - dünya klasikleri, insani bilimler, karşılaştırmalı edebiyat, felsefe, sosyoloji gibi disiplinler-arası konuları da ele alınıyor, kesinlikle tavsiye ederim. Fakat gideceğin okul, müfredat ve akademik kadro çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…