İngilizce en kolay nasıl öğrenilir?

Bak adam ne yazmış "İngilizceyi çaba sarf etmeden ve etkisini gösterecek şekilde öğrenmek istiyorum"

Welcome to the Tarlabaşı hahaha.

Son düzenleyen: Moderatör:

Morali bu kadar kırılıyorsa hayatının hiçbir yerinde başarılı olamayacak, kusura bakmayın.
Gerçekler bunlar, yere düşünce aileniz hariç kimse sizin yüzünüze bakmayacak. Aileniz olmadığında ne yapacaksınız? Ayakta durmak zorundasınız, ayakta durmak, düştükten sonra ayağa kalkmaktan daha kolaydır öyle değil mi?

Kolay yoldan İngilizce diye bir şey yok, bizim millet çok sever o "kolay" kelimesini. Etkisini görmek istiyorsa en az 6 ay boyunca istikrarlı bir şekilde çalışacak.

Konu sahibinin dikkatine:
Bunu gerçekten öğrenmek, 1-2 senede yaptığınız şeylerin olumlu sonuçlarını 50 sene boyunca yaşamak istiyorsanız, günde 1 saatinizi İngilizce'ye ayırın. Çok bir şey istemiyorum, kendinize program oluşturun kendinize göre.
Yani mesela,
Ezberiniz kuvvetliyse 20dk boyunca 10 kelime öğrenirsin,
10dk ara verir 10-15dk tekrar çalışırsın kelimeleri,
Sonra 15-20 dk pekiştirmek için yabancı Discord sunucularında milletle konuşmaya çalışırsın o öğrendiğin kelimeler ile,
Ve son olarak, burası çok önemli yatmadan önce o kelimeleri 15-20dk tekrar çalış. İnan bana o kelimeleri bir daha unutmayacaksın.
Şunu da söyleyeyim, ders programı gibi yap. Mesela, çarşamba günü fiilleri öğreneceğim, perşembe sayıları gibi.

Gibi gibi. Süreler uzayabilir, kısalabilir sana bağlı bu durum. Ya da 1 saat değil 1.30 saat çalışırsın. Sen günde 10 kelime öğrendin değil mi?
Bu 1 haftada 70 kelime,
1 ayda 280 kelime,
6 ayda 1680 kelime,
Ve son olarak 1 yıl içerisinde tamı tamına 3360 kelime öğrenmiş oluyorsun.

Günlük sadece 1 saat çalışma ile, 1 yıl içerisinde 3360 kelime ile İngilizce konuşabilir hale geldin.

senin okuma yazman yok galiba bak adam ne yazmış "İngilizceyi çaba sarf etmeden ve etkisini gösterecek şekilde öğrenmek istiyorum"

Welcome to the Tarlabaşı hahaha.
Ondan önce kendi okuma yazmanı sorgulamanı öneririm ve yazmayı da sonlandırıyorum:
Kolay yol yoksa yok. Konu sahibi kısaca nasıl daha iyi ve rahat şekilde öğreneceğini soruyor. Amacın yardım etmek yerine moral bozmak sanki.

Son düzenleme:
Dil öğrenmek için ihtiyacınız olan şey hırs ya da dirayet, azim vs. değil. Dişimi sıkayım çok sıkı çalışayım dil öğreneyim gibi bir mantık ile sadece kendinizi yıpratırsınız ve büyük ihtimalle vazgeçersiniz.

Dil öğrenme nasıl uğraşırsanız uğraşın çok uzun vakit alan bir şey. Onun için konu sahibinin kolay olsun zorlamasın gerekirse uzun sürsün mantığını eleştirmek bence doğru değil.

Her türlü uzun sürecek bir süreçten bahsediyoruz. Belki kendinizi çok zorlayarak kendisini zorlamayan birinden biraz daha hızlı dil öğrenebilirsiniz ama o sıkıntı yüzünden muhtemelen dilden soğuyacak ve vazgeçeceksiniz. Bunun yerine kendinizi zorlamadan, ilgi alanınıza göre içeriklerle, dili severek, eğlenerek yavaş yavaş dil öğrenmek çok daha mantıklı.

En önemli şey istikrar kesinlikle, buna katılıyorum. Bu da aslında kendinizi kasarak, çok çalışarak değil aksine eğlenerek, ilgi çekici şeyler bularak o dilde vakit geçirme ile mümkün. Böylece çok daha kolay alışkanlık haline getirilir. İstikrar kolay sağlanır.

Dizi, film, youtube vs. bunun için güzel kaynaklar. Temeli biraz oturttuktan sonra Türkçe ve İngilizce alt yazı aynı anda açık şekilde çalışarak dizi film ile öğrenmeye başlanabilir. Önemli olan İngilizce cümleyi parçalayarak anlayabilecek seviyeye kadar gelebilmek. Şu şuna denk geliyor bu buna denk geliyor gibi iki altyazıyı karşılaştırarak anlayabiliyorsanız yavaş yavaş ilerliyorsunuz. Başta tabi ki çok zorlayacaktır bunun için kolay içerikler ile yavaş yavaş ilerlenebilir. Amaç kendimizi sıkmadan bunu alışkanlık haline getirmek ve hergün bu şekilde içerik tüketmek olmalı. Kelime, kalıplar, dinleme beceresini yani kısacası dili anlama yeteneğinizi bu şekilde güzelce geliştirebilirsiniz. Anlama geliştikten sonra yazma, konuşmayı geliştirmek çok daha kolay olur.

Bunun yerine her gün kendinizi zorlayarak İngilizce çalıştığınızı bunu 2 yıl yaptığınızı düşünsek bile dilde ortalama 700 saat falan çalışmış oluyorsunuz. Bunun 40-45 dk'sını geleneksel yollarla kelime ezberine ayırırsanız zaten günde 15-20dk dil ile vakit geçirmiş oluyorsunuz. 2 yılda ortalama 200-250 saat demek ki çok az bir süre. 2 yıl boyunca kendinizi kasıp hala iyi bir yere gelemediğinizi gördüğünüzde moraliniz bozulabilir. Bunun yerine anlayarak yabancı dizi izleme alışkanlığı edinseniz dilde çok fazla vakit geçirmiş olursunuz. 2 yılda binin üzerinde saat dile mağruz kalmış olursunuz. Anlama yeteneğiniz ciddi anlamda gelişmiş olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…