Haftaya grammer sınavım var ilk sınavdan 2 aldım bu sınavdan daha yüksek bir not almam lazım. Haftaya kadar bana sağlam grammer öğretecek bir Youtube kanalı varsa çok işime yarar. Benim İngilizcem biraz çatapat şeklinde grammer bilgim olmasa da reading sınavında rahat yüksek not alabiliyorum.Şimdi, bir dersi öğrenmenin yolu "tekrar" etmekten geçiyor. Beyin bir kastır, tekrar ettikçe ve hatırlamaya çalıştıkça daha az unutmaya başlayacaksın ve daha çok kalıcı hale gelecek.
Arkadaşlar kitap okumalısın demiş. Evet kitap okumak ingilizceyi inanılmaz geliştirir ki benimde herkese verdiğim tavsiyedir. Ancak kitap okumak size hızlı bir şekilde gramer öğretmeyecek. Gramer öğrenmek ve sınavlardan geçmek için derste öğrendiğiniz her şeyi akşam tekrar etmeniz gerekmektedir.
Bunun dışında ingilizce edinmek istiyor iseniz yani öğrenmek değil edinmek istiyor iseniz native gibi arkadaşların dediği gibi kitap okumalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı aşağıdaki yazımda anlattım burası uzun olmasın diye link bırakıyorum. İçerisinde okuyabilecğiniz kitap linkide mevcut
Amerika'da dil okulu önerisi
Herkese merhaba, şu an biyoloji bölümü okuyorum, Amerika'ya dil okulu ile gidip dilimi geliştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz şirket var mı? Çok ucuz olmasın, çok da pahalı olmasın. Kaliteli bir yer olsa benim için yeterli.www.technopat.net
Derste hocanın işlediği notlarınız yok mu? Yoksa arkadaşlarınızdan bulun. Onlara çalışın. Sınıftaki arkadaşlarınızdan yardım alın. Birlikte çalışın daha hızlı öğrenirsiniz. Soru cevap şeklinde ilerleyebilirsiniz. Bu daha hızlı öğrenmenize yardımcı olur.Haftaya grammer sınavım var ilk sınavdan 2 aldım bu sınavdan daha yüksek bir not almam lazım. Haftaya kadar bana sağlam grammer öğretecek bir Youtube kanalı varsa çok işime yarar. Benim İngilizcem biraz çatapat şeklinde grammer bilgim olmasa da reading sınavında rahat yüksek not alabiliyorum.
Valla elimde hiç ders notu yok arkada oturuyorum genelde ben derslerde fazla bir şey yapmıyorum. Birlikte çalışmayı konuşurum, niye çalışmadın dersen de diyebileceğim hiç bir şey yok günde 1 saat çalışsam olur bende farkındayım ama ders çalışırken zaman boşa geçiyormuş gibi hissediyorum.Derste hocanın işlediği notlarınız yok mu? Yoksa arkadaşlarınızdan bulun. Onlara çalışın. Sınıftaki arkadaşlarınızdan yardım alın. Birlikte çalışın daha hızlı öğrenirsiniz. Soru cevap şeklinde ilerleyebilirsiniz. Bu daha hızlı öğrenmenize yardımcı olur.
Youtubedan öğrenmeniz ile derste öğrenmeniz arasında fark yok. Sizin oturup tek başınıza tekrar etmeniz ve anlayamadığınız kavrayamadığınız yerde hocanızdan veya arkadaşlarınızdan destek almanız gerekiyor.
Bir de bu zamana kadar niye çalışmadınız da işinizi son dakkaya bırakıyorsunuz? Ünide her gün 30 dk - 1 saat ders çalışsanız fazlasıyla yetecekken niye bütün bir konuları 1 haftada öğrenmeye zorluyorsunuz. Kendinizde diyorsunuz öğrenmede problem yaşıyorum diye. Dünyanın en iyi hocası olsa ne olur ki siz öğrenme sorunu yaşadığınız sürece.
Ha bu arada İngilizce sınavlarından yüksek not alıyor olmanız ingilizcenizin iyi olduğu anlamına gelmiyor. Sınava çalışmak farklı bir şeydir, ingilizceyi edinmek farklı bir şeydir
Bulabildiğim kanallar.
Haluk tatar. Sıfırdan müfredatlı bir şekilde ilerliyor.
Anlamadığınız konuları kanalda anlatmış mı bakınız.
Bahrom Hudayar
Merhabalar ben Bahrom. MesleÄim; hayat boyu öÄrencilik. KiÅiliÄim; Lazy Ambitious Felsefem; Hayatta en nefret ettiÄim Åey yönetmek, yönetilmek ve yönetilenleri görmek. Ãzetle: Bir Åeyler anlatacaÄım. Hatalarım varsa düzeltirsiniz. KarÅılıklı bilgi alıŠveriÅinde bulunacaÄız. O kadar.www.youtube.com
A1 den C1'e ingilizce ders diye arattım. karşıma çıkan kanal.
Neden böyle bir hissiyatın var? Yani ne oluyor da zamanın boşa geçiyormuş gibi hissediyorsun?Valla elimde hiç ders notu yok arkada oturuyorum genelde ben derslerde fazla bir şey yapmıyorum. Birlikte çalışmayı konuşurum, niye çalışmadın dersen de diyebileceğim hiç bir şey yok günde 1 saat çalışsam olur bende farkındayım ama ders çalışırken zaman boşa geçiyormuş gibi hissediyorum.
Dersi dinlemen gerek. Eğer dersi dinlemiyor isen uyuyorsan telefonla takılıyorsan "akşamına unutuyorum" demen yanlış. Sen derste bir şey öğrenmiş olmuyorsun. Dersi dinlemelisin arkada oturursan koparsın.Valla elimde hiç ders notu yok arkada oturuyorum genelde ben derslerde fazla bir şey yapmıyorum. Birlikte çalışmayı konuşurum, niye çalışmadın dersen de diyebileceğim hiç bir şey yok günde 1 saat çalışsam olur bende farkındayım ama ders çalışırken zaman boşa geçiyormuş gibi hissediyorum.
Dersi dinliyorum sadece not almıyorum hangi konulara çalışmam gerektiğini de biliyorum ama yazım kötü diye (kendim bile okuyamıyorum genelde) pek not almıyorum. Present simple, Past simple, kelimelerin 2. hallerini, yet ve alreadyler, shall filan bunların hepsini çözmem lazım.Neden böyle bir hissiyatın var? Yani ne oluyor da zamanın boşa geçiyormuş gibi hissediyorsun?
Dersi dinlemen gerek. Eğer dersi dinlemiyor isen uyuyorsan telefonla takılıyorsan "akşamına unutuyorum" demen yanlış. Sen derste bir şey öğrenmiş olmuyorsun. Dersi dinlemelisin arkada oturursan koparsın.
Bak dostum zaman çok hızlı geçiyor. Geri alamazsın bu günleri. Şu an o dersi dinleyip çalışman gerek. Dediğim gibi genel ingilizce öğrenmi farklıdır gramer öğrenimi farklıdır. Bu sınavda artık ne kadar yapabilirsen o kadar yapmaya çalış ama dersini de almış ol ki bundan sonra böyle zehir etme hayatını kendine.