İngilizce kitap aldım ancak seviyem değil, ne yapmak gerekir?

Yer
İstanbul
Bu sene üniversite hazırlıkta B2 seviyesinden mezun oldum konuşmada, oyunlarda sıkıntı yok ancak bu yaz unutmamak adına dizi, film, oyun, kitap okumaya devam etmek istiyorum. Kitapçıdan İngilizce 2 adet kitap satın aldım biri A2 diğeri B1 seviye sorun şu A2 kitaba göz gezdirdim çok zorlamaz ancak bazı kelimeleri anlamadım B1 ise bir tık daha zor normal olarak ama onu daha iyi anlıyorum ne yapmam lazım? B2 seviyesinde olup A2 kitap okumam gereksiz mi olur?

Yabancı dil olan kaynaklar hiçbir zaman elden çıkarılmaz bence. Çünkü anlasan da anlamadan da birkaç şey biliyorsan ve okumaya çalışıyorsan kalsın. Onun haricinde, anlamıyorsanız, hepimizin elinin altında sözlükler var. Açıp oradan bakabilirsiniz bilmediğiniz kelimelere. Kitabı okurker değil de, kitap çok uzun değilse şöyle bir göz gezdirin hangi kelimeleri bilmiyorsunuz. Onları çevirip bir post-it ile o sayfaya yapıştırabilirsiniz. Daha sonra okurken o sözcükler aklınızda kalır biraz, hem de takılınca oradan bakarsınız. Eğer uzun ise kitap okurken çevirin.

Seviyeniz ne olursa olsun. İster çok üstünde isterse çok altında, o kitabı okumak iyi kötü size bir şey katar.

Seviyeni geliştir sonra kitabı oku.

Bu seviyeyle alakalı değil gibi, kelime haznen yetersiz sadece. Çünkü o A2, B2 diye ifade ettiğin şey gramer.

Kelime hazneni geliştirmen adına çeşitli kitap okuyabilirsin, seviye fark etmeksizin.
Her seviyede de öğrenilen kelimeler olduğu için, bu yüzden seviye sadece gramer değil. Örneğin A1-2'de genel konuşma ve o kelimeleri öğrenirken. C1-2'de ise iş hayatı grameri ve kelimelerini öğreniyorsunuz. Bunun dışında eğitim almazsanız veya kendinize bir şey katmazsanız, seviyeniz sizin kelime hazinenizi de belirtir.

Hocam ben oyun oynarken mesela adam konuşuyor bi kelimeyi anlamayınca not defterime yazıp kafede falan çay içerken onları okuyorum dizilerdede aynı şekilde bu arada evet grammerim sağlam kelime zayıf

Hayır değil. Üstelik daha iyi bir durum. Zorlandığın noktaları tespit edip dilin mecazlık boyutunu anlamanda kitaplar önemli kaynak.
Anladım mesela yabancı arkadaşlarım var onlarla konuşup anlaşabiliyorum ancak bazı kelimeleri bilmediğim için zorlanabiliyorum yoksa geçmiş gelecek cümle kurmada sıkıntım yok

Hayır değil. Üstelik daha iyi bir durum. Zorlandığın noktaları tespit edip dilin mecazlık boyutunu anlamanda kitaplar önemli kaynak.
Yanıma ders kitaplarımıda almayı düşünüyorum içinde çok güzel grammer konularını anlatan şeyler var

Bu seviyeyle alakalı değil gibi, kelime haznen yetersiz sadece. Çünkü o A2, B2 diye ifade ettiğin şey gramer.

Kelime hazneni geliştirmen adına çeşitli kitap okuyabilirsin, seviye fark etmeksizin.
Peki bu yaz pratik yapınca önümdeki 4 sene bölümüm ingilizce 1 ya da 2. Sınıf bitince dahada gelişmiş olurmu ? Şuan seviyem 10/5-5.5 diyebilirim oda depremden dolayı B2 sınıfı onlineydi çok şey kaçırdım

Hocam okuyun bence. Benim arkadaşım en yüksek seviye de kitap almıştı. Okuyor gibi yapıyordu, ingilizce hocamızın bile bir sayfada 4 bilmediği kelime çıkmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…