Merhaba, ben bir klavye alacağım Rampage Atom beyaz blue switch ancak klavyede Ü, Ğ, Ş gibi harfler yok. Klavyeyi alırsam bu harfleri nasıl kullanabilirim? Bu harflerin normalde olduğu yere mi basmam lazım?
Klavyenin dili önemli değil. Önemli olan bilgisayarının klavye ayarının Türkçe olması. Eğer klavyende Türkçe tuşların bulunmaması rahatsız ederse Türkçe tuş dizilimli PBT alır takarsın.
Merhaba, ben bir klavye alacağım Rampage Atom beyaz blue switch ancak klavyede Ü, Ğ, Ş gibi harfler yok. Klavyeyi alırsam bu harfleri nasıl kullanabilirim? Bu harflerin normalde olduğu yere mi basmam lazım?
Merhaba, ben bir klavye alacağım Rampage atom beyaz blue switch ancak klavyede Ü, Ğ, ş gibi harfler yok. Klavyeyi alırsam bu harfleri nasıl kullanabilirim? Bu harflerin normalde olduğu yere mi basmam lazım?
Bende eski laptopum Almanya'dan gelmişti, noktalama işaretlerinin olduğu yerlerde Türkçe karakterler çıkıyordu. Yani kısacası evet normalde olması gereken yere basmanız gerekiyor. Hem öyle kullanması daha avantajlı eliniz klavyeye alışıyor.