İngilizce klavyede nasıl Türkçe harf yazılır?

Türkçe harflerin olduğu Q veya F klavye biçiminde sticker olması lazımdı. Onu klavyenize yapıştırın. Windows üzerinden klavye biçimini Türkçe Q veya Türkçe F yapın.

Kanka hayır klavyem İngilizce fakat Türkçe harf yok. Nasıl kullanacağım ayarlardan değil.
Ayarlardan Türkçe klavyeyi seçeceksin ve klavyeye sticker yapıştırıp kullanacaksın. Veya stickersız da kullanabilirsin biliyorsan yerlerini.

Ama o zaman nasıl olacak ü olacak u olmayacak.

Layout'ları ezbere biliyorsan, tuşların üzerinde ne yazdığı önemli değil diyorum. Klavyende u olmasa bile, ayarı TR'ye getirince, ü yazarsın. Mesela benim İngilizce Q ve Türkçe Q ikisi de ezberimde. İşletim sisteminden değiştiriyorum, hangi düzene geçtiysem, bakmadan o düzene göre yazıyorum.

İngilizce Q klavyede, [ ] {} , ? $ = falan gibi karakterler daha kolay yazılıyor. Bu yüzden, program geliştirirken, İngilizce Q düzeni tercih ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı