İngilizce klavyede "@" nasıl yapılır?

İnternette de öyle yazıyordu ama deneyince dediğim gibi başka sekmelere atıyor.

Vallahi nerede ne yazıyor bilmiyorum lakin 5 senedir İngilizce klavyesi var Razer'ın, Windows da Türkçe.

Sağ alt + Q = @
Sağ alt + 2 = £
Shift + 2 = '
Shift + virgül = :

Şeklinde gidiyor. Türkçe klavye kullanmayalı çok uzun zaman olduğundan oradaki kombinasyonları unutmuşum.

Hocam sizin klavye İngilizce ama Windows düzeni Türkçe olduğu için normal olanı yazmışsınız zaten. Sağ alt dediğiniz Ctrl+Alt zaten

Bilgisayar klavye düzeni ile fiziksel klavye ayrı şeyler. Önce kullandığınız klavye düzenini öğrenin. Türkçe-Q klavye ise eski kullandığınız gibi Sağ ALT + Q olmalı.

Onun haricinde eklentilerin klavye kısayolları etkiliyor olabilir. Chrome kullanıyorsanız.
chrome://extensions/shortcuts sekmesinde bu kısayolları bakın ve kaldırın.

Hocam sizin klavye İngilizce ama Windows düzeni Türkçe olduğu için normal olanı yazmışsınız zaten. Sağ alt dediğiniz Ctrl+Alt zaten

Onlar fark ediyor mu? Hiç bilmiyorum vallahi, dediğin doğrudur tabii. Ö ve ç harfleri için de büyüktür ve küçüktür işaretleri var.

Normal klavyedeki gibi ALT Q ile.

Onlar fark ediyor mu? Hiç bilmiyorum vallahi, dediğin doğrudur tabii. Ö ve ç harfleri için de büyüktür ve küçüktür işaretleri var.
Klavye İngilizce ama Windows düzeni Türkçeyse büyüktür küçüktüre basınca ö ve ç yazar, ve @ işaretini de normal Türkçe klavyeymiş gibi Ctrl+Alt+Q ile yaparsınız. Önemli olan Windowstaki düzen. Karışıklık olmaması için düzeni İngilizce yapmanızı tavsiye ederim. Ve eğer düzen İngilizceyse @ işareti Shift+2 ile yapılır.

Teşekkürler bu sebeple çoğu şeyi doğru düzgün kullanamıyordum mecburen adapte olduk zamanla. Bu bozulup yerine Türkçe alana kadar kurulu düzeni hiç bozmamayım şimdilik.

Windows kullanıyorsan ayarlardan p klavyenin dil seçeneklerini türünü aynı yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…