İngilizce nasıl gelişir?

Realiond

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar yaz zamanında evde bolca vaktim oluyor bende o süre zarfında ingilizcemi geliştirmek istiyorum seviyem 0 değil ama çok iyi de değil nasıl bir yol izlemeliyim?

İki yıl önce aynı serüvene başladım ve başarılı olduğumu düşünüyorum. İngilizce öğrenmek kesinlikle zor değildir, zor olan süreçtir ve sürecin uzunluğudur. Kendi gözlemlerime bakacak olursam ingilizcenin geliştiğini anlayamazsın, bir süre sonra bir bakmışsın okuduğunu anlayabiliyorsun, dinlediğini anlayabiliyorsun ve konuşabiliyorsun. Sadece kendini adapte edip pes etmemen lazım, Ben FK Language kanalında ki sıfırdan öğrenme serilerini izleyerek, not alarak dilin mantığını öğrenerek başlamıştım. Bunu her gece sitcomlar izleyerek pekiştirmiştim, pratik yapmıştım. Dinlediğim şarkıları dahi ingilizce olan şarkılarla değiştirdim sonra onları türkçeye çevirmeye çalıştım. Sitcomları izleyip eğlenmek için değil, dil öğrenmek için izlemeye çalışırsan çok şey öğrenebilirsin. Bol bol pratik yap ve 1 2 hafta sonra pes etme, süreç uzun eğer başarabilirsen sürecin sonunda seni iyi bir şey bekliyor olacak.

En çok işe yarayan yöntemin İngilizce içerik tüketmek olduğunu düşünüyorum ben, konuşmanızı geliştirmese de anlamanızı geliştirmesi bakımından İngilizce kitap okumak, dizi/film izlemek ve oyun oynamak aşırı işe yarıyor. Ama konuşmanızı akıcı hale getirmek için gerçekten birileri ile konuşmak zorundasınız orası ayrı konu.

Grammer biliyorsan, bir tane defter al bilmediğin her kelimeyi çevirerek içine yaz ve ezberle ingilizce, kelime bilmek ve o kelimelerin nerede nasıl kullanıldığını bilmekle gelişiyor. AYnı kelime her cümlede farklı anlama gelebiliyor.

Arkadaşlar yaz zamanında evde bolca vaktim oluyor bende o süre zarfında ingilizcemi geliştirmek istiyorum seviyem 0 değil ama çok iyi de değil nasıl bir yol izlemeliyim?

Okulda öğretilen ingilizcenin üstüne %500 sadece RDR 2'yi bitirerek kattığımı hatırlıyorum :) yani kısacası İngilizce kitap okumak, İngilizce dizi izlemek, İngilizce oyun oynarsan gelişir.
Dizi olarak ilgi alanındaki konulu dizileri tercih et mesela benim o zamanlar kimyam iyiydi ve Türkçe alt yazılı Breaking Bad izliyordum şimdi alt yazı olarak İngilizce bile olmasa 5 sezonu da sorunsuz bitiririm. Bunlar kelime bilgini arttırır onun dışında Tense'lere çalışmalısın grammar o kadar önemli değil okulda ne kadar en üst seviye olarak tutulsa da (saçma sapan eğitim sistemi işte).

İngilizce öğrenmek için sıfırdan YouTube kanalları var İngilizcenin temellerini gramer vb öğrendikten sonra pekiştirmek bence asıl iş. Tabii ki bunu yaparken aynı zamanda kelime havuzunu da genişletmen gerekiyor. Ben filmleri alt yazı ile izliyorum belki de kimisi için anlamsız olsa da en azından dile aşina oluyorsun kelimelerin okunuşunu öğreniyorsun. Bazı film ya da dizilerde ikonik replikler vardır mesela ben bu repliklerin çoğunu İngilizce hali ile ezberledim onun dışında oyun oynayarak ya da İngilizce kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin.

İngilizce içerik türetmek kelime ve deyim dağarcığınızı geliştirirsiniz. Biraz da listening gelişir.

Ancak İngilizce öğrenemezsiniz. Burada öğrendiğiniz biraz pratikle mesela İngiltere'ye gitseniz gayet güzel geçinip gidersiniz ama bir sınava girmeniz, İngilizcenizi ispat etmeniz gerekiyorsa çuvallarsınız.

O yüzden temel konulardan başlayıp bunu İngilizce içerik ile pekiştirebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı