İngilizce nasıl gelişir?

Redietra

Yoctopat
Daha fazla  
Uzun zamandır İngilizce içerikleri takip ediyorum ama hiçbir şekilde İngilizce seviyemin geliştiğini düşünmüyorum. Gün boyu alt yazılı İngilizce içeriklere bakıyorum. Konuşulanları az da olsa anlayabiliyorum ama cevap verme kısmına gelince sesimi çıkaramıyorum. Bu konuda ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce’ye kat ve kat maruz kalmak. Telefonun dilini değiştirin. Hatta varsa İngilizce bilen bir arkadaşınız onla pratikte yapabilirsiniz. Veya İngilizce bilen biriyle dost olmak.

Uzun zamandır İngilizce içerikleri takip ediyorum ama hiçbir şekilde İngilizce seviyemin geliştiğini düşünmüyorum. Gün boyu alt yazılı İngilizce içeriklere bakıyorum. Konuşulanları az da olsa anlayabiliyorum ama cevap verme kısmına gelince sesimi çıkaramıyorum. Bu konuda ne önerirsiniz?
Hocam belli bir seviyeye gelmeden İngilizce içerik takip etseniz de gözle görülür hızlı bir değişim zaten elde edemezsiniz. Bahsettiğim seviye de kanaatimce B1 civarlarıdır.

Kendinize ilk olarak gramer bilgisi yükleyin. Sonrasında yeni kelimeler ekleyip, pratikle ve halihazırda kendinizi maruz bıraktığınız ingilizce içeriklerle geliştiğinizi göreceksiniz.

Sosyal medyada ingilizce içerik takip etmektense makale okumanızı çok daha şiddetle tavsiye ederim.

Eğer B1 değilseniz dediğim gibi, makale okumanın da etkisi olmayacaktır. İlk önce gramer. Mükemmel olmasına gerek yok. Zamanla aşina olacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı