İngilizce nasıl geliştirilir?

489483

Hectopat
Çok iyi bir ingilizcem yok, seviye olarak neredeyim tam olarak bilmiyorum. Geliştirmek için ne yapabilirim?
Tavsiye ettiğiniz bir seri var mı YouTube'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel gramer konularından Tenses, Modals ve Passives çalış bunları öğren. Daha sonra bolca okuma yapıp günlük hayatında İngilizce'ye maruz kalman gerek. Sistematik çalışmaya kararlıysan kelime ezberi için Quizlet kullanarak günlük 25-30 kelime ezberleyebilirsin, algoritması çok sağlam.

Seri meri değil. Olabildiğince yabancılarla konuş. Bilmediğin kelimeleri araştır.

Hocam bu durum çok kişiye bağlı. Eğer gündelik/konuşma İngilizce'nizi geliştirmek isterseniz dizi, film izleyebilir; Discord tarzı uygulamalarda farklı insanlarla konuşabilirsiniz. Ancak akademik İngilizce'nizi geliştirmek için nasıl ki bir matematik dersine ya da edebiyat dersine çalışıyor iseniz oturup gramer vs. çalışmalısınız.

discord/english sunucusu, her seviyeden her ülkeden her konudan konuşmak isteyen öğretmenler ve öğrenciler ile konuşabilirsin. İstersen spor kanalında Messi mi daha iyi Ronaldo mu diye konuş, istersen sesli kanalda aksanları daha iyi anlamaya çalış

Aslında farkına varmadan öğreniliyor C1 düzeyi inglizcem var yabancı filmlere, oyunlara ve şarkılara borçluyum.

Günlük hayatta kullandığım telefon, bilgisayar gibi cihazların dilini İngilizce olarak ayarlıyorum. Normal konuşurken İngilizce kelimeler kullanıyorum. Son 1-1.5 yılda bayağı iyileşti. Kelime dağarcığım gelişti. Ayrıca yabancılarlada konuşabilirsin. Ben Türkiye'nin ekonomisi hakkında yabancı insanlarla çok fazla konuştum. Onlar bile anladı. Bizimkiler hala anlayamadı. İsrail'li adamın biri beni Arap sandı. Küfür etmeye başladı. Sonra anlattım. Özür diledi. Haklı adam.

Daha sık İngilizce içerikler tüket. Mümkünse İngilizce içeriklerde İngilizce alt yazı kullan ve duyduğun kelimeleri İngilizce alt yazıda içinden oku.

Dile maruz kalmanız gerekiyor düzenli bir kurs ile de bir yere kadar gelirsiniz fakat ingilizceyi akıcı ve güzel konuşmak için maruz kalmak şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…