İngilizce nasıl öğrenilir?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba oyun oynarken dil bilmek gerekiyor bende 12. sınıfım ama sorsanız 5. sınıfta ki İngilizce dersinin kitabını %20'sini bile çeviremem ama oyunları oynamam için bilmem lazım B1 seviyesinde galiba. Ben hayvan adlarını, kıyafetleri, renkleri, kişileri -her, his, she, he, our gibi-, "s", "es"leri biliyorum ve kelimenin tekel mi çoğul mu olduğunu biliyorum yani bu dediklerimden beni sınava soksanız kelimeleri yan yana yazabilirim. Sıfırdan bunlarla ilgili cümle kurabilirim ama İngilizce sınavında bir paragraf yazamam en fazla "ı play futboll, ı friend is strong, my family Watch film" gibi cümleler kurabiliyorum.

Not: Benim ne yapmam lazım? Para vermek istemiyorum, ücretsiz eğitim almak istiyorum. Benim gibi birisine ne önerirsiniz?

Para vermek istemiyorum demişsiniz o yüzden önerim çok mantıklı olmayabilir ama İngilizce seviyeli romanları okuyun. Ben bu sayede bayağı geliştirdim. Çünkü orada cümle yapısını, kelimeleri ve günlük konuşmayı bayağı iyi öğreniyorsunuz. Bu hikayeler seviye seviye ve sizin seviyenize göre diyaloglar, kelimeler falan kullanılıyor. İlla 50 lira bile harcamak istemiyorum diyorsanız nette kaynak bulabilirsiniz.

Bunun dışında ben bir dönem 1 sene boyunca neredeyse günde 3-4 saat İngilizce video izliyordum. Tutorial ve dizileri falan İngilizce altyazıyla izleyip anlamaya çalışıyordum. Sonra dinlediğim ve okuduğum neredeyse her şeyi anlayabildiğimi fark ettim.

Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan, istikrarın güçlü olmalı. Kararlılık, devamlılık ve istikrarla her türlü öğrenebilirsin. Ancak, bir anlık hevesle öğrenmeye başlayıp en fazla birkaç gün ya da hafta sonra bırakırsan, işin zor.

Para vermek istemiyorum derken öyle kurslara gitmek istemiyorum Netflix gibi platformlara para vermekten kastetmiyorum. İngilizce videolar filmler izlemeyi herkes diyor işe yaradığını diyorlar ama inanamıyorum ya. Yani İngilizce nasıl çalışılır bunu bile bilmiyorum oturup kelimeyi 5 kere yazmak mı lazım yoksa ezberlemek için söylemek mi lazım hep bunları bilmiyorum. Ben hayatımda herhangi birşey ezberlemedim çünkü, göre göre aşina olduğumu bilirim onuda zorunluluktan genelde.

Hocam ben bir seviyeye getirsem bunu devam ettireceğim benim amacım oyun dili bilmek. Ben oyunlardaki kelimelerin %50'sini anlayacak seviyeye geleyim devamı oyun oynayarak gelir veya İngilizce film izleyerek gelir ama ben ilk adımı nasıl atacağım bilmiyorum, en zoruda ilk adımı atmak her şeyde.

En çok maruz kalarak öğrenilir. Yabancı kitaplar oku ve yabancı diziler izle

Hocam gramer için eğitim almanız lazım. Fiiller, özneler, cümle kurma, cümle yapısı gibi şeyler için eğitim şart. Will, Can, Do, Doing, Did gibi gelecek/geçmiş/şimdiki/genel olarak geçen bütün kelimeleri öğrenmeniz ve kavramanız gerekiyor. Aynı Türkçe dersinde Zarf, Fiil dersi aldığınız gibi. Bunu çözdükten sonra kelime sayınızı arttırmanız lazım, onun içinde merak ettiğiniz veya bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını öğrenin. Anlam diyorum, Türkçe karşılık değil!
"Sad" diyince, "Üzgünün ingilizcesi" yerine "Üzülme duygusu, kelimesi" şeklinde öğrenin. Direk ezber yaparsanız yarına gider kafadan.

Bu eşiği geçin sonra işin telafuz kısmı var. Onuda sonra konuşuruz.

Oturup kelimeyi 5 kere yazmak mı lazım yoksa ezberlemek için söylemek mi lazım hep bunları bilmiyorum.

Yazmak veya söyleyerek öğrenilmez sadece ezberlenir. Nerede nasıl kullanacağını bilmedikten sonra ezber sadece kelime sınavında işe yarar. Diyalogları dinlemek ve okumak, sürekli bunlara maruz kalmak daha etkili. Çünkü aslında ciddi anlamda yanlış bilinen(bence) şey ingilizcedeki her şeyi kelime kelime öğrenmenin işe yaradığı. Aslında ingilizcede çoğu şey kalıp halinde öğrenilir ve öyle kullanılır.

İşe PC ve telinin dilini İngilizce yapmakla başlayabilirsin. Youtube'de eğitim videoları var seri halinde. Seviye seviye gidip her seviyede o seviyeye özel en az bir kitap okuyabilirsin. Azim ve biraz zaman lazım, sen yeter ki iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…