İngilizce nasıl yazılır?

DublinDEI

Decipat
Yer
Beyşehir
Daha fazla  
Arkadaşlar İngilizceyi gayet çok iyi anlayabiliyorum ancak konu İngilizce yazmaya gelince aşırı zorlanıyorum. Basit bir şeyi yazmaya çalışırken bile sürekli nasıl yazıcağımı düşünüyorum, özellikle uzun metinlerde. Bende haliyle çeviri kullanarak ve hafif değiştirerek yazıyorum ancak bu sefer İngilizcemin hiç iyi olmadığını düşünmekten kafayı yiyorum. Bu durumu nasıl düzeltebilirim acaba?

Kelime dağarcığın iyi değilse cümle kurmakta zorlanırsın. Kelime dağarcığını geliştirebilirsin ve belirli cümle türlerini öğrenmende iyi olur.

Düzenli pratik yapmanız lazım. En basit olarak dizi film izlerken not almak konuşulanları tekrarlamak güzel oluyor. Ayrıca konuşabileceğiniz birini bulmak da çok iyi olurdu Online veya yüz yüze.

Hocam kitap okumayı denediniz mi? Hani yazılışına aşina olmak için.

İngilizce yazmak için bol bol kısa cümleler kur, günlük küçük metinler yaz. Hata yapmaktan çekinme, pratikle kolaylaşır. Çeviri yerine cümle yapısını öğrenmeye çalış. Sabırlı ol, zamanla gelişirsin.

Veya ingilizce dizileri ingilizce alt yazı ile izlemek, kelimelere dikkat etmek.

Sadece yazmakla mı alakalı yoksa eğer konuşma imkanın olsa gene aynı şekil zorlanır mısın?
Eğer öyleyse Türkçeyi İngilizceye çevirmekte zorlanıyorsundur. Onun için daha çok İngilizce konuşman, yazman lazım. Aynısı bende de var çünkü. B2 metin ver anlarım ancak A2 metin bile yazmak zor gelir.

İngilizce video izle, oyun oynarken İngilizce lobilerine gir ve aktif olarak yazılı sohbette konuşmayı dene bende işe yaradı ve yaramaya devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…