İngilizce nasıl yazılır?

Hocam konuşma kısmı biraz ayrı bir konu ben konuşmakta(Türkçe dahil)zorlanıyorum direkt. Öneriniz için teşekkür ederim hocam.

Kelime dağarcığın iyi değilse cümle kurmakta zorlanırsın. Kelime dağarcığını geliştirebilirsin ve belirli cümle türlerini öğrenmende iyi olur.

Kelime dağarcıyla pek ilgisi yok eğer olsaydı İngilizceyi anlayamazdı. Arkadaş Türkçeyi İngilizceye çeviremiyor çünkü gün içinde yeterli konuşma pratiği yapmıyor. Çoğu kişinin de sorunu bu zaten.

Hocam konuşma kısmı biraz ayrı bir konu ben konuşmakta(Türkçe dahil)zorlanıyorum direkt. Öneriniz için teşekkür ederim hocam.
Pratik yapmakta lazım, hiç bir yabancı dil bilen tanıdığın yoksa gerekirse chatgpt falan indir onunla konuşmayı dene. Ama tekrar söyleyeyim, kitap okumak ve o kelimeleri birebir görmek daha iyi olacaktır. Paragraf kitabı çözmekte olabilir, direkt dikkatini çeken bir kitapta olabilir. (Bilim kurgu vesaire)

Kelime dağarcıyla pek ilgisi yok eğer olsaydı İngilizceyi anlayamazdı. Arkadaş Türkçeyi İngilizceye çeviremiyor çünkü gün içinde yeterli konuşma pratiği yapmıyor.
Dinleyip anlamak farklı bir şey hocam. Kişinin kelime dağarcığı yetersizse, dinlediğini kısmen anlayabilir ama konuşurken ya da yazarken uygun kelimeler aklına gelmeyebilir. Gelse bile, sadece birkaç tanesi gelir. Ama pratikte önemli tabiiki.

Kelime dağarcığı az ise duyduğu şeyi çevirip nasıl anlayacak? Kendimde böyleydim kelime dağarcığım çok iyiydi çoğu metni, denileni rahatlıkla anlayabiliyordum fakat iş konuşmaya gelince cümleyi kurmam çok uzun sürüyordu veya tam olmuyordu. Bu konunun kelime dağarcığı ile "pek" ilgisi yok. Yoksa kelime dağarcığı tabii ki de büyük bir etken İngilizcede.

Her şeyden önce İngilizce hecelenerek okunur. Türkçedeki gibi harf harf bakarsak anlayamazsın. Ayrıca İngilizce okuma çok yönlü bu yüzden bazı heceler farklı şekillerde okunabiliyor. Bir online sözlük uygulamasında sözcüğü arat ve sesli tekrar et. Zamanla kendin çözeceksin her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…